Møtes på tvers og blir bedre toppledergrupper

bedrift lønn avtale

350 toppledere i staten, fra 12 departementer og 36 direktorater, har i løpet av de siste tre årene lært av hverandre på en ny type arena. Dette gjør dem til bedre ledergrupper, viser en ny rapport.

 I rapporten Konstruktiv uro – toppledelse i staten, forteller topplederne om en hverdag med endring, uforutsigbarhet og dilemmaer.

Program for toppledergrupper er en unik form for topplederutvikling der deltakerne kan lære av hverandre på tvers av virksomheter.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

– Topplederne opplever å ha møtt likeverdige diskusjonspartnere, sett fellestrekk og oppnådd større åpenhet om det som går bra og ikke så bra, sier direktør Hilde Singsaas i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ).

Hun sier at rapporten viser at toppledergruppene fungerer bedre etter programmet.

Målet med programmet er å utvikle mer effektive og strategiske toppledergrupper. Programmet videreføres nå med nye kull med toppledergrupper.

Les også:  - Arbeidsgiver bør hjelpe medarbeidere med dårlig råd

Rapporten om toppledergrupper ble publisert av Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi) i desember.1. januar 2020 fikk DFØ fagansvaret for ledelse og organisering i staten. Disse fagområdene ble flyttet fra Difi til DFØ.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.