Meklingen for vekterne førte ikke frem – Streiken fortsetter

vekter

Avstanden mellom partene er fremdeles for stor, det betyr at streiken for vekterne landet rundt fortsetter.

– Det er veldig beklagelig at vi heller ikke etter en ny mekling kunne finne grunnlag for enighet med NHO Service og Handel, sier forbundsleder i Norsk Arbeidsmandsforbund Anita Johansen.

Streiken handler i første rekke om at vekterne ikke skal bli hengende etter i lønnsutviklingen. Etter streiken i 2010 ble man enige med arbeidsgiverne om at lønnsnivået i bransjen skal bedres og nærme seg nivået i industrien.

Les også:  Lærerstreiken: Mobbeombudet i Nordland bekymret for elevenes psykiske helse

Etter 2016 har det gått motsatt vei, og vektere har nå mindre å rutte med. Man forventer at arbeidsgiverne står ved avtalen om bedre lønn.

Vekternes krav går også på kompensasjon for ubekvem arbeidstid. Å jobbe helg og natt er helsemessig belastende, og innebærer mye fravær fra familie og venner. Tilleggene for ubekvem arbeidstid har stått nesten helt stille siden streiken i 2010 og vi krever økte tillegg eller redusert arbeidstid.

Les også:  LESERINNLEGG: Narkotika i arbeidslivet

Det har også blitt fremmet rent tekstmessige krav uten kostnad for bedriftene. Som for eksempel at turnusordninger for lærlinger må drøftes med de tillitsvalgte i bedriftene, på samme måte som for øvrige ansatte. Eller å finne konkrete tiltak sammen med arbeidsgiverne mot ufrivillig deltid og sikre faste og hele stillinger

– Der er uforståelig for oss at arbeidsgiverne motarbeider krav som er helt i tråd med hva en forventer av serøse arbeidsgivere som tar trepartssamarbeidet på alvor, avslutter forbundsleder Anita Johansen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.