Mathias Rasmussen kåret til årets spiller i OBOS-ligaen

ntb

Brann-spiller Mathias Rasmussen topper NTBs spillerbørs ved serieslutt og kåres dermed til “årets spiller” i OBOS-ligaen av NTB og OBOS.

– Sesongen har gått over all forventning. For min egen del har jeg hatt mange flere mål enn tidligere, jeg har vært effektiv foran mål og satt sjansene. Jeg har også fått utvikle meg i den midtbaneposisjonen jeg har spilt. Det har vært utrolig gøy, sier Mathias Rasmussen.

Lyngdølen har blitt en komplett midtbanespiller gjennom 2022-sesongen. Med sin lekende første touch, presise skuddfot og gode overblikk ender han sesongen på toppen av NTBs spillerbørs. 

Les også:  100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

– Rasmussen har vært involvert i 26 prosent av målene til Brann denne gullsesongen – og det som indreløper. Midtbanespilleren blir på mange måter symbolet på endringen som har skjedd i klubben det siste året – fra nedrykket og den famøse stadionfesten til å gå gjennom sesongen som de suverene mesterne, sier Terje Alstad, sportsdatasjef i NTB.

Rasmussens imponerende prestasjoner gjennom sesongen har gitt ham en topplassering på børsen med 6,18 poeng i snitt.

– Det er selvfølgelig alltid en fin bekreftelse, sier Rasmussen om å bli kåret til årets spiller.

Les også:  Fotball-EM: Klare for fotballfest på TV 2 og NRK

Børsen fungerer slik at NTBs reportere rangerer spillerne fra 1 til 10 på alle kampene. Spillerne må minst ha spilt 45 minutter for å få børspoeng. Gjennom en sesong må spillerne ha gjennomført minst 60 prosent av kampene for å kunne være med i rangeringen på børsen.

24-åringen har vært avgjørende for Branns rekordsesong. På 28 kamper har han scoret 15 mål. I tillegg har han bidratt med ytterligere ti målpoeng i form av målgivende pasninger.

– Det var flere som trodde vi kom til å slite veldig og få en veldig tøff oppgave i OBOS-ligaen, men det har jo gått forrykende, og absolutt alle har prestert, sier Rasmussen.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Eddie Chr. Thomas i OBOS er imponert over Rasmussen og Brann denne sesongen.

– Sportsklubben Brann har hatt en fantastisk sesong, og mange av lagets spillere har vist frem flotte kvaliteter og bidratt til et kortest mulig opphold i OBOS-ligaen. Flere Brann-spillere hadde fortjent utmerkelsen “årets spiller”, men til slutt blir det Mathias Rasmussen som stikker av med prisen. Det er veldig fortjent, sier Thomas.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.