MAN Truck & Bus lanserer nye MAN Truck Generation

MAN Truck & Bus

MAN Truck & Bus introduserer en fullstendig nyutviklet lastebilgenerasjon for første gang på 20 år. Serien er helt orientert mot de endrede kravene innenfor transport-industrien og setter nye standarder for – blant annet – assistentsystemer, sjåførorientering og digitalt nettverk.

På denne måten representerer den nye lastebilgenerasjonen utviklingen av MAN Truck & Bus fra kjøretøy-produsent til tilbyder av intelligente og bærekraftige transportløsninger. Med drivstoffbesparelser på inntil åtte present oppnår den nye MAN Truck Generation betydelige reduksjoner i CO2-utslippene. Den nyutviklede svingassistenten hjelper til med å forhindre alvorlige ulykker i urban trafikk – fire år før dette blir et lovkrav. Filskiftassistenten varsler sjåføren om kjøretøy i filene ved siden av.

MAN har involvert kunder og sjåfører der utviklingen av den nye MAN Truck Generation helt fra starten, slik at deres kran og ønsker konsekvent kunne bli en del av det nye kjøretøyet. 

Den nye MAN Truck Generation følger i fotsporene etter en legendarisk kjøretøyserie. MAN TGA, som ble presentert i 2000, var retningsgivende for lastebilkonstruksjon. Nye MAN Truck Generation følger opp dette, men byr også på et nytt nivå når det gjelder komfort, sikkerhet, effektivitet, holdbarhet og service, så vel som oppkobling og digitalisering.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

I dag er kravene på alle områder av transportnæringen mer mangfoldige og sammensatte enn noen gang. Prognoser for fremtiden indikerer at grunnleggende omforming av industrien går på høygir. Dette fører med seg store utfordringer. Transportvolumet i EU alene er forventet å øke med 40 prosent de neste 20 årene. Samtidig er strenge lovbestemmelser ment å redusere CO2-utslippene med 15 prosent innen 2025 (med en ytterligere reduksjon på 30 prosent innen 2030). For å gjøre det enda verre er det en økende knapphet på sjåfører. Etter gjeldende statistikk vil Tyskland mangle rundt 150.000 kvalifiserte profesjonelle sjåfører bare i løpet av de neste to årene. I tillegg setter stadig mer omfattende digitalisering på tvers av alle logistikkprosesser et raskt tempo for transportselskapene.

Les også:  – Dropp Nord-Norgebanen

– Kundene våre forventer at vi gir dem svar på disse spørsmålene, og med rette. For deres skyld trenger vi å være ett skritt foran disse endringene med alle tilhørende direkte og indirekte effekter. Dette er en enorm, med samtidig en ekstremt spennende, oppgave. Vi trenger å tenke i forskjellige, nye dimensjoner som produsent av våre produkter. Det gjør vi med vår nye lastebilgenerasjon, sier Joachim Drees, toppsjef i MAN Truck & Bus.

Dette er årsaken til at den nye MAN lastebilgenerasjonen byr på alt som kunder og sjåfører alltid har verdsatt og forventet fra sine MAN-kjøretøy – men nå enda bedre. Serien forener velprøvd teknologi med en fremtidsrettet utvikling, hvor målet er at speditører og sjåfører skal ha en lettere arbeidsdag, til tross for stadig mer komplekse rammebetingelser. På den måten fokuserer MAN på fire kjernetemaer, sjåføren på arbeidsplassen, kjøretøyets effektivitet og holdbarhet, samt et sterkt og kompetent partnerskap med kundene.

Les også:  Prioriterer Tosenveien mellom Brønnøysund og Grane

For å optimalisere arbeidsplassen i lastebilen og tilpasse den til bedre å oppfylle de daglige kravene til sjåføren, må sjåførens ytelse og motivasjonen plasseres i høysetet. Tross alt er de avgjørende byggesteinene for et transportselskaps økonomiske suksess sjåførenes engasjement og tilfredshet. Dette er grunnen til at den nye MAN lastebilgenerasjonen setter standarder når det gjelder brukervennlighet, optimal ergonomi, bruk som er mer intuitiv og pålitelig, nettverk med digitale enheter og applikasjoner, og sist, men ikke minst, optimal plass, et gjennomtenkt oppbevaringskonsept og perfekt sovekomfort. Alt retter seg mot behov som ble bestemt ut fra lang erfaring.

MAN har konsekvent inkluderte ekspertisen og tilbakemeldingene fra sjåfører og bileiere gjennom hele utviklingsprosessen. Moderne assistantsystemer, som den nylig utviklede svingassistenten, køassistenten og filskiftassistenten, reduserer påkjenningen på sjåføren og gir økt sikkerhet i trafikken.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.