Liv Bortne Ulriksen tilsatt som konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge

snn

Liv Bortne Ulriksen har i dag takket ja til stillingen som konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge, melder banken i en pressemelding.

Ulriksen har vært konstituert i stillingen siden 25. februar i år, men har nå takket ja til stillingen på permanent basis. Ulriksen har 12 års erfaring fra SpareBank 1 Nord-Norge, og har vært konserndirektør for kreditt og risikostyring før hun ble konstituert som konsernsjef. Hun er utdannet fiskerikandidat med hovedfag i økonomi, og har tidligere jobbet i Fokus Bank/Danske Bank og har ledererfaring fra Fiskeriforskning og Nofima.

– Valget var ganske enkelt, og Liv er valgt fordi vi mener hun er den beste kandidaten til å lede konsernet gjennom de utfordringene både konsernet og hele landsdelen nå står oppe i. Det har hun også bevist i den tiden hun nå har vært konstituert, sier styreleder Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. 

Les også:  Investeringsviljen i nord svekkes

– Konsernet står midt oppe i krevende utfordringer med å bistå kundene i å håndtere Korona-pandemien, det gjør at kredittkunnskap er særlig viktig. Samtidig trenger vi stabilitet etter to sjefsskifter. Liv kjenner konsernet svært godt, og de ansatte og kundene kjenner henne, sier Schjøtt-Pedersen. 

Schjøtt-Pedersen har latt seg imponere over måten Ulriksen har styrt konsernet i en særdeles krevende tid.

– Konsernet har stått i flere stormer på en gang i den perioden Liv har ledet skuta. Hun ble nærmest kastet inn i rollen over natta, og hun har måttet håndtere både det nye banksamarbeidet på Helgeland og koronakrisa, uten å miste fokus på den daglige driften. Måten hun har løst oppgaven på har overbevist oss. 

Les også:  Ny biskop i Sør-Hålogaland: – Vi skal lære av Bodø/Glimt

Ulriksen selv er klar for oppgaven.

– For meg handler dette først og fremst om å fortsette å bygge stein på stein. Konsernets kurs er stø og vi har en sterk posisjon i Nord-Norge. Det er spesielt viktig når vi nå skal hjelpe folk og bedrifter gjennom en alvorlig krise. Koronakrisen påvirker selvsagt også oss, både når det gjelder fokus og rent finansielt. Men vi har et utmerket lag bestående av 900 kompetente medarbeidere, så dette skal gå bra. Jeg har nå fått kapteinsbindet permanent, og jeg skal jobbe knallhardt for både konsernet, kundene og for landsdelen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.