NRK med ny podcast: Forstå nyhetsbildet med «Nyhetsblanding»

nrk

Synes du det er vanskelig å henge med i nyhetsbildet? I den nye podkasten «Nyhetsblanding» får du de viktigste nyhetene akkurat nå, presentert slik at du faktisk får oversikt.

− Nyheter formidles ofte på en typisk «nyhetsmåte». Det kan være vanskelig å sette seg inn i og henge med. Vi skal være et nytenkende alternativ. I «Nyhetsblanding» får du nyheter presentert på forståelig og tydelig vis, og så blir det en del gøy i tillegg, forteller Ole Klevan (30).

Han er programleder i denne podkasten sammen med Fanny Odden (25) og Rima Iraki (38). Hver fredag skal gjengen snakke om det de mener er ukens viktigste nyheter. Med en lett tone vil lytterne få oversikt over nyhetsbildet både her hjemme og ute i verden.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

Nysatsningen har premiere fredag 1. oktober i appen NRK Radio, og blir også tilgjengelig på andre plattformer der du hører på podkast.

Lytterne kan påvirke agendaen 
Som lytter kan du være med på å påvirke programmet. Hver uke kan du sende inn det du ønsker at programlederne skal ta opp, forklare eller snakke om. På den måten blir det du interesserer deg for en prioritet.

Les også:  LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

− Vi skal ikke bare ta for oss de viktigste nyhetene der ute, men ta opp de temaene som faktisk engasjerer lytterne våre. Vi vil snakke med publikummet vårt, og vise at vi tar dem på alvor, sier Odden.

Samtlige programledere er en del av NRK Nyheter. Klevan og Odden jobber blant annet med avdelingens Snapchat-konto, mens Iraki er kjent fra Dagsrevyen og Urix. Programlederne har noen klare tanker om hvordan de skal gjøre nyhetsbildet lettere å forstå.

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

− Vi stiller spørsmålene andre ikke tør å stille, men som alle egentlig lurer på. Vi tar alt fra bunn av og forklarer ord og begreper som kan oppfattes som vanskelige. Tydelighet og det å være forklarende står høyt, sier Klevan.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.