Lindex og WaterAid lanserer prosjekt for kvinner og vann i Myanmar

lindex

Lindex og WaterAid lanserer et samarbeidsprosjekt for å øke tilgangen til rent drikkevann og sanitetstjenester samt forbedre hygieniske forhold i Myanmar.

Prosjektet har som mål å styrke kvinner og jenter i lokalsamfunn hvor tekstilarbeidere lever, og det er en videreføring av Lindex’ og WaterAids pågående og virkningsfulle samarbeid i Bangladesh.

I løpet av toårsprosjektet skal det installeres anlegg for rent drikkevann og ordentlige toaletter i lokalsamfunn og på skoler i Yangoon i Myanmar. Det å gi kvinner og jenter mulighet til å spre kunnskap og lede an i endringene i lokalsamfunnene er en viktig del av prosjektet. Prosjektet har også som mål å forbedre vann-, sanitær- og hygieneforholdene for tekstilarbeidere i fabrikker, som for det meste er kvinner. 

Les også:  11 millioner til forskning på overgrepsutsatte

– Grunnleggende behov er det viktigste, og uten tilgang til rent vann og gode hygieniske forhold vil ikke kvinner kunne oppfylle potensialet sitt. Vi er svært stolte av den positive effekten samarbeidet med WaterAid har hatt så langt, og vi ser frem til å fortsette arbeidet vårt sammen i Myanmar, sier Anna-Karin Dahlberg, Corporate Sustainability Manager i Lindex.

Lindex’ samarbeid med WaterAid er en del av motekonsernets bærekraftløfte for å utgjøre en forskjell for fremtidige generasjoner, der både kvinner og vann er fokusområder. Kvinner er de som er mest berørt av mangel på tilgang til rent vann og gode sanitærforhold, siden det ofte begrenser muligheten til å få en utdanning og evnen til å oppfylle potensialet sitt. Hver dag går millioner av kvinner i timevis for å få tak i vann, noe som betyr at de ikke har tid til å gå på jobb, gå på skole eller delta i samfunnet.

Les også:  Journalisten Bjørn Olav Jahr: – Fakta må alltid trumfe følelser

– Mange bedrifter innfører tradisjonelt begrensede tiltak for å sikre tilgang til rent vann og gode sanitære og hygieniske forhold i egne fabrikker eller i leverandørenes fabrikker. Men uten rent vann og tilgang til toaletter hjemme og på skolen vil folk fortsatt bli syke selv om arbeidsplassen er ren. WaterAids samarbeid med Lindex har tidligere endret livene til tusenvis av tekstilarbeidere i Bangladesh ved å forbedre tilgangen til rent vann og gi gode sanitærforhold i fabrikker, i lokalsamfunn og på skoler. Vi er veldig glade for at vi sammen med Lindex nå vil kunne fortsette og utvide denne innsatsen i Myanmar. Dette prosjektet vil ha stor innvirkning på tusenvis av mennesker, spesielt på kvinner og jenter, slik at de og deres familier kan være sunne, leve mer produktive liv og oppfylle mulighetene sine, sier Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekretær i WaterAid Sverige.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.