Lexus lanserer sin første elbil Lexus UX 300e

Lexus

Ambisjonene er skyhøye for den nye elbilen Lexus UX 300e. I tillegg til fortsatt å ha de mest fornøyde bilkundene, har Lexus et mål om å levere minst tusen biler i det norske markedet i løpet av fjerde kvartal neste år.

Modellen, som vil komme på norske veier i oktober 2020, har som mål å doble salget av nye Lexus-biler i Norge.

I tråd med selskapets Electrified-strategi lanserer Lexus i dag sin første elbil, UX 300e, på den internasjonale bilmessen i Guangzhou i Kina. Siden introduksjonen av RX 400h i 2005 har Lexus vært en pioner innen elektrifiseringsteknologi, og har spilt en nøkkelrolle i utviklingen av biler som både byr på høye ytelser og har lav miljøpåvirkning. Dette tar Lexus nå til neste nivå med den helelektriske UX 300e, som også skal levere klassens beste kjøreopplevelse. 

Les også:  LESERINNLEGG: Ordføreropprør mot regjeringens elbiltvang

– Vi har enorme forventninger til denne modellen som kombinerer kjøreegenskapene og kjøregleden som Lexus er kjent for, med elektrisk fremdrift. Ambisjonen er å levere over tusen biler i løpet av fjerde kvartal neste år. Dette er en skyhøy, men realistisk ambisjon med tanke på den posisjonen Lexus og elbiler har i det norske markedet, sier Knut-Erik Jahnsen, leder for Lexus i Norge.

Bilen vil ha en rekkevidde på 400 kilometer og innstegsmodellen koster fra 359.000 kroner.Lexus har i løpet merkets 30 år lange historie hatt kvalitet i fokus, og UX 300e er ikke noe unntak. Med utgangspunkt i kjørekarakteristikkene til hybridversjonen av UX har Lexus løftet motorytelsene til bilen, uten å kompromisse med Lexus’ DNA – å levere klassens best støyisolerte kupé.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

Den egenartede designen og de øvrige karakteristikkene til UX er videreført, og de kraftige batteriene, som er plassert rett under gulvet, gir et lavt tyngdepunkt. Når det i tillegg er tilrettelagt for å kunne ta i bruk den nyeste teknologien for smarttelefoner i bilen, maksimerer UX 300e fordelene som elbiler har – samtidig som den byr på ytelsene og bekvemmeligheten til en Lexus.

– Lexus er kjent for god kundeservice, trygghet og kvalitet. Derfor garanterer vi at alle kundene mottar bilen i henhold til avtalt leveringstid, legger Jahnsen til.

Lexus har i åtte år på rad vunnet den prestisjetunge utmerkelsen «Autoindex», som måler bilbransjens mest fornøyde kunder. Med en elbil i modellrekken har Lexus i Norge ambisjoner om å tilby en unik kundeopplevelse til nye kundegrupper.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal


– Hemmeligheten bak seiersrekken vår er ett ord: Omotenashi. Direkte oversatt betyr ordet gjestfrihet på japansk. Omotenashi er følelsen som er selve kjennetegnet på den japanske kulturen. Og dermed også for Lexus. Det er med oss hvert sekund av hver dag. Det brukes hundrevis av timer på å få en bildør til å svinge og lyde helt riktig. På samme måte jobber vi kontinuerlig for å sikre den gode opplevelsen for kundene, avslutter Jahnsen.

UX 300e kommer i salg på det europeiske og kinesiske markedet i 2020, og i Japan tidlig i 2021.I Norge leveres de første kundebilene fra oktober 2020.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.