LESERINNLEGG: Siv Jensen, norsk bensin og diesel er altfor dyr

motorolje

Denne uken kom nyheten om at pumpeprisen på bensin og diesel er «all time high» med FrP i regjering. Pumpeprisen på bensin er nå på hele 16,70 kroner pr. liter.

Det er blodig urettferdig og totalt unødvendig at vi nordmenn skal måtte betale stadig mer for bensin og diesel pga.noe økt oljepris internasjonalt og krisen i Syria.

Når Norge og Equinor tidligere Statoil som var et langt bedre navn, produserer olje og drivstoff selv på norsk sokkel da burde selvsagt ikke bensin og diesel koste nordmenn mer enn 10 til 12 kroner pr. liter – uansett hvor du bor i Norge. Og uansett hva som ellers skjer ute i verden.

Les også:  Altfor mange mangler elsparkesykkel-forsikring

Det bør ikke være vanskeligere enn et Stortings-vedtak for å få dette til. Vi nordmenn flest opplever det som flåeri at andre lands indre konflikter og noe økt oljepris på verdensmarkedet skal bestemme pumpeprisen på nødvendig drivstoff i oljelandet Norge.

Nok er nok, og Demokratene sier stopp!

Vidar Kleppe

Tidligere stortingsrepresentant og politisk nestleder for Demokratene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.