Dette dekker ikke reiseforsikringen når du reiser til utlandet

medisiner

Ikke la en standard reiseforsikring bli en sovepute denne sommeren. Det er ikke sikkert den dekker alle dine behov.

Når vi gleder oss til sommerferien, er det lett å glemme å gjøre en vurdering av eget forsikringsbehov. Det kan bli kostbart.

– Hver sommer blir vi kontaktet av folk som har vært uheldige på utenlandsferie. Vi kan hjelpe de fleste, fordi de har riktig forsikring. Andre blir ikke tilstrekkelig kompensert, enten fordi de har kommet ut for noe som reiseforsikringer ikke dekker, eller de har feil reiseforsikring, sier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring.

Dekkes ikke av reiseforsikringen
Det hender at nordmenn i utlandet opplever hendelser som vanligvis ikke dekkes av en reiseforsikring:

  • Sykdom som var kjent før reisen, dekkes ikke av reiseforsikringen. Det gjør derimot sykdom som oppstår under reisen.
  • Kansellerte flyvninger på grunn av arbeidskonflikt eller bemanningsproblemer hos flyselskapene, dekkes ikke av forsikringsselskapet. I slike tilfeller er det flyselskapene som er ansvarlige overfor kundene.
  • Avbestilte reiser på grunn av samlivsbrudd eller uvennskap dekkes ikke av reiseforsikringen.
  • Reiseforsikringen dekker derimot avbestillinger ved akutt sykdom eller ulykker.
  • Gjenstander du har mistet eller glemt, dekkes vanligvis ikke av reiseforsikringen. Derimot dekker reiseforsikringen tyveri.
  • Reiser over lang tid, kan hende går utover rammene for din reiseforsikring. Sjekk antall dager du er forsikret gjennom ditt forsikringsselskap.
  • Ulykker som følge av aktiviteter med høy risiko, som for eksempel fjellklatring, sportsdykking og fallskjermhopping dekkes vanligvis ikke av reiseforsikringen.
Les også:  Frykter reisekaos i sommer

Gjelder forsikringen hele familien?
Når du velger reiseforsikring, er det viktig å tenke på hvem den skal gjelde for.

– Du kan velge å kjøpe en forsikring som bare gjelder for deg, eller du kan ha reiseforsikring for hele familien. Dersom reisen blir avbrutt på grunn av sykdom eller bagasjen blir forsinket eller borte, er det viktig at alle i reisefølge blir dekket av reiseforsikringen. Du må sørge for at du har riktig reiseforsikring før du reiser. Det er for sent når du står på flyplassen og oppdager at bagasjen er borte, sier Persson.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

Hvor god dekning trenger du?
Når du har ordnet forsikring for hele familien, er det fornuftig å vurdere om en standard reiseforsikring er tilstrekkelig, eller om du har behov for en forsikring med ekstra dekning, som de fleste forsikringsselskaper tilbyr.

– Gå gjennom vilkårene til forsikringsselskapene. Reiser du med dyre gjenstander, kan det være at du behov for en reiseforsikring med særlig god dekning. Mange ønsker dessuten større erstatningsbeløp ved ulykker og skader, og da er pluss-forsikring fornuftig, sier Persson.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.