LESERINNLEGG: Regjeringen har på nytt sviktet norske sjøfolk

skip båt

Sjømannsorganisasjonene i Norge er med rette svært skuffet over Høyre, FrP og Venstre-regjeringens forslag til statsbudsjett for 2019. Eller mer presist mangel på en strategi for å beholde norske sjøfolk.

For alle seilende i Color Line var statsbudsjettet et løftebrudd og et hardt slag i ansiktet på restene som er igjen av norske sjøfolk – i Norge en av verdens tidligere største og stolte sjøfartsnasjon.

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

Hele 700 kvinner og menn kan nå å bli oppsagt ved at Color Lines to ferger kan registreres i Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS). I praksis betyr dette dessverre at Color Line står fritt til å bruke utenlandsk arbeidskraft på lønninger langt under hva som er akseptabelt i Norge, på disse rutene.

Jeg og mener at Høyre, Frp og Venstre regjeringen, helt klart har sviktet sine tidligere lovnader om å trygge norske arbeidsplasser i skipsfarten, ved ikke å gi Norske sjøfolk de beste økonomiske internasjonale rammevilkår for fremdeles å ha norske kvinner og menn på norske båter – med norsk flagg.

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

Vidar Kleppe
Politis nestleder, bystyre og fylkestingsrepresentant for Demokratene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.