LESERINNLEGG: Også nordmenn har rettigheter som må beskyttes!

vidar kleppe

Etter Demokratenes gode valg den 9. september har det i lokal og riksmedia blitt skrevet, synset og diktet mangt og meget om hva vi mener i viktige prinsipielle politiske saker.

Av Vidar Kleppe, tidligere stortingsrepresentant og politisk nestleder for Demokratene.

Demokratenes grunnsyn bygger på at alle mennesker bør ha visse universelle friheter og rettigheter uavhengig av hvor de bor, slik som ytringsfrihet, personlig frihet, organisasjonsfrihet, trosfrihet og beskyttelse av den private eiendomsretten.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

Rettssikkerhet er viktig for å sikre de individuelle friheter. Den norske stat er langt i fra ufeilbarlig.  Bare se på NAV- skandalen som nå i media rulles opp. Faktum er at statens makt i alle tider dessverre har ført til overgrep mot medmennesker.

I myndighetsutøvelsen må statens oppgave ikke begrense eller regulere rettighetene til enkeltpersoner, men verne og beskytte rettighetene til det norske folk.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Derfor bør Stortinget nå utarbeide lovgivning for å sikre effektiv rettslig kontroll av myndighetenes atferd. Lovgivningen må klargjøre og presisere norske borgere grunnleggende rettigheter i forhold til den mektige staten – som dessverre ikke alltid setter det norske folket først!   

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.