NRK inntar sykkelsetet i sommer

nrk

Det blir ny sakte tur-TV fra NRK i sommer. Denne gangen på to hjul. Sykkelturen starter i Varangerbotn i Troms og Finnmark i juli og avsluttes ved Lindesnes fyr i Agder i august.

NRKs sommerprosjekter har tidligere dekket store deler av landet på skinner, til vanns og til fots. I år er det landeveien som står for tur.

– Skal du oppleve Norge fra veien – sakte – finnes ingen bedre utsiktsplass enn sykkelsetet. Vi gleder oss til å tråkke oss gjennom landet, sier Ingrid Langeland Olderbakk, prosjektleder for årets sommersatsning i NRK.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Som tidligere år blir det sakte-TV på dagtid og sending med gjester, artister og publikum fra målet for dagens etappe på kveldstid.

I løpet av fem uker skal det sykles med både sykler, el-sykler og transportsykler gjennom fem områder i Norge.

Planlagt rute: 

  • Uke 28: Varangerbotn – Hamningberg, Troms og Finnmark
  • Uke 29: Brønnøysund – Nesna, Helgelandskysten, Nordland
  • Uke 30: Bremsnes – Urke, Atlanterhavsvegen, Møre og Romsdal
  • Uke 31: Dombås – Aulestad, Innlandet
  • Uke 32: Tvedestrand – Lindesnes, kystveien, Agder
Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

Planen er å sykle onsdag til og med søndag. Mandag og tirsdag går til hvile og transport til neste område. Den første uken vil vi på grunn av fotball-EM sykle torsdag, fredag og lørdag.

– Fremfor å spurte oss gjennom Norge på langs, har vi valgt oss ut fem områder fra nord til sør. Planen er rolige og behagelige dagsetapper på rundt fem mil hver dag, og vi kommer til å velge de mindre veiene og landeveiene. Målet er å vise frem vakre sykkelstrekninger minutt for minutt, fremme hverdagssykling med kurv på styret, sykkelturisme og grønn ferie, sier Langeland Olderbakk.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

En spesiallaget transportsykkel blir navet i produksjonen, som vil bestå av et team på rundt 20 personer. Alle – både programledere og fotografer – vil bruke sykkel som fremkomstmiddel.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.