LESERINNLEGG: Andøy kommune en fiskerikommune

sv

Til ordføreren og kommunestyre i Andøy. I forbindelse med de siste dagers diskusjoner på nett og medieoppslag, tenker jeg at vi som et samlet kommunestyre bør komme med et utspill til mediene ang fiskeriene.

Av: Jitse Buitnik, fungerende leder, Nordland SV.

Jeg har laget et forslag men dersom du, eller andre vil endre noe så kommer vi frem til en løsning så lenge essensen blir den samme, så håper jeg at vi kan sende dette ut etter kommunestyret i morgen 22.mai.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

Vi, Andøy Kommunestyre vil med dette erklære at vi skal arbeide jevnt og fremtidsrettet for å legge til rette for fiskeriene. Det gjelder både fiskeriflåten og næringen tilknyttet til denne, enten det er fiskeforedlingsbedriftene, leverandørene eller andre.

Vi skal gjøre dette ved å bidra til å løse arealkonflikter, legge til rette for bemanning, ansettelser og rekruttering. Sørge for at ungdom får lærlingplass og gode ordninger for gunstige lønn og tilskudd til kjøp eller oppgradering av kvoter og båter.

Les også:  LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

Vi anerkjenner at vi behøver å være mer lydhør mot en bransje og et yrke som har bygd og båret stedets velferd. Vi skal derfor tilse at fiskeriutvalget blir operativt og gis det som behøves for å kunne bli en maktfaktor i lokalpolitikken og en stemme innover og oppover i de politiske landskapene.

Vi vil med dette erklære Andøy Kommune som en Fiskerikommune.
Andøy Kommunestyre – 2023.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.