ANNONSE: Les dette før søk om forbrukslån

I dag finnes det mange muligheter for å enkelt be om tilbud på forbrukslån på nett. Men hvordan vite at du har tatt det rette valget i forhold til å få den mest attraktive renten, de beste vilkårene og de laveste gebyrene?  I denne artikkelen skal vi gi tips og råd for å gjøre det enklere å finne frem til det beste lånet.

Slik finner du det rette lånet

Det å skulle danne seg et overblikk over hvilket lån som er det beste, eller rette, kan være overveldende. Først og fremst må man vite hva man skal sammenligne, og deretter må man finne informasjonen og sammenligne den på tvers av de forskjellige stedene man kan låne. Eller?

Nei, faktisk er det ikke helt sånn. Du kan faktisk gi deg selv mye bedre forutsetninger enn dette. I dag finnes det nemlig lånekalkulatorer som kan hjelpe med å finne det beste lånet. Kalkulatoren søker gjennom de forskjellige lånene som er tilgjengelige og sammenligner dem på gitte kriterier, slik at det blir enklere å få overblikk over lånet i sin helhet.

Les også:  ANNONSE: Spar penger uten å gå på kompromiss med kvaliteten på mobilabonnementet ditt

Tips: Det er alltid smart å søke om forbrukslån flere steder, sånn at du kan velge mellom flere forskjellige tilbud i stedet for å bare søke ett sted.

Hva egner forbrukslån seg til?

Det er mange grunner til å ønske å søke om lån, men det er noen ganske klare retningslinjer i forhold til hva det er smart å bruke forbrukslån til og hva det er mindre smart å bruke forbrukslån til.

+ Til små utgifter som må betales med en gang. Dette kan for eksempel være til oppussing, en vaskemaskin eller et kjøleskap som har gått i stykker, tannlegeregning eller andre ting der sparepengene  ikke dekker alt.

Les også:  ANNONSE: Hvordan søke om kredittkort?

– Til utgifter som kan beskrives som ikke værende essensielle. Dette kan for eksempel være å reise på dyre ferier, kjøpe klær, utstyr eller ting du reelt sett ikke trenger, men bare har lyst på.

Fordi man ved forbrukslån betaler en del renter er det smart å tenke disse inn i valget, sånn at man ikke bare finner det beste forbrukslånet når man trenger det, men at man også tar stilling til om det er den beste løsningen.


Tenk alltid over dette før du søker om lån

Det å søke om lån kan fort føles ut som den beste løsningen. For å være sikker på at et lån er den beste løsningen kan du stille deg selv spørsmålene under.

  • Er det andre alternativer? Lar det seg gjøre å vente med kjøp, og heller spare?
  • Råd og plass til å betale tilbake lånet innenfor den tidsrammen som er avtalt i vilkårene i lånet?
  • Er lånet den riktige økonomiske løsningen for økonomien på både kort og lang sikt?
Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

Disse tre spørsmålene kan gi bedre overblikk og substans. Noe du også må tenke over er at det er regler i Norge som skal beskytte de som ikke burde ta opp lån, så alle som søker om lån må gjennom en kredittsjekk.

Det er heldigvis rimelig lett å få et lån hvis man ønsker det, men det er godt å vite at det er profesjonelle som også vurderer økonomien din. Et lån kan nemlig både være en dum ting eller et veldig fint verktøy hvis du låner under de rette omstendighetene. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.