Perfekt dessert: Jordbær og vanilje semifreddo toppet med biscotti

handeland

Lyst til å overraske gjestene dine med en delikat og forfriskende dessert? Da kan vi anbefale vanilje semifreddo toppet med friske jordbær og biscotti, en enkel, rask og smakfull dessert som kan minne om en iskake. Semifreddo betyr halv kaldt/halvfrossen på italiensk og er en enkel måte å lage is på hvis du ikke har en ismaskin, og den krever ingen røring underveis slik som en fløteiskrem gjør. 

– I denne oppskriften har vi laget en enkel smifreddo og toppet med jordbær og biscotti. Biscotti kan du enten lage selv, eller kjøpe i dagligvarebutikken. Andre forslag på topping er sjokolade, krokan, bær og andre frukter som du har som favoritter. Som hjelpemiddel har vi brukt en Braun MultiQuick 9 stavmikser, men du kan også benytte en blender om du ønsker, sier Margita Westeus markedssjef i DeLonghi Scandinavia.

Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

Fordelen med å lage desserter fra bunnen av, er at du har full kontroll på alle ingredienser og unngår unødvendige tilsetningsstoffer. 

Oppskrift:

4 posjoner

500 g friske jordbær

3 egg

2 eggeplommer

220 g sukker

1 vaniljestang (del i to og skrap ut frøene)

400 ml kremfløte

Slik gjør du:

  • Bland jordbærene sammen. For best mulig blandingsresultat, bruk hakker/miksertilbehøret og høyeste hastighet
  • Sett en varmebestandig bolle over en kjele med kokende vann, men pass på at bunnen av bollen ikke berører vannet
  • Pisk egg, eggeplommer, sukker og vaniljestang i bollen. Begynn å blande sakte og fortsett å vende i ca 5 minutter til riktig konsistens
  • Ta bollen bort fra varmen og fortsett å vispe på middels hastighet til den er avkjølt og har nådd riktig tekstur
  • Bruk en annen bolle og bruk vispetilbehøret og visp fløten til det dannes myke topper og vend deretter forsiktig gjennom eggeblandingen. For å oppnå best resultat, husk å starte på lav hastighet og økt hastigheten mens du pisker
  • Kombinér halvparten av fløteblandingen med de purerte jordbærene. Alternativt lag jordbærblandingen med den vanlige kremen lagvis i glass. Frys over natten til desserten er stiv
  • Pynt med friske jordbær eller annet og servér 
Les også:  Slik pakker du feriebilen

Det nyeste Braun MultiQuick 9-systemet er det ultimate alt-i-ett tilberedningssystemet. Med 17 forskjellige tilgjengelige tilbehør, sørger denne svært allsidige stavmikseren for at det er lekende lett å utforske forskjellige kulinariske prosjekter.

Alt fra blender, shakes, drinker, knuse is, kutte urter, frukt, grønnsaker, ost eller nøtter, vispe myke desserter, puré, kaffe- og krydderkvern, skjære tynne og tykke strimler eller skiver, kutte terninger og mye mer. 

Les også:  Slik blir ladesommeren

Foto og oppskrift: Braun

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.