Lantmännen Unibake underskriver avtale med klima- og miljøminister Ola Elvestuen om å redusere matsvinn

matsvinn

Hvert år kastes det 355 000 tonn mat i Norge. Lantmännen Unibake Norge har i dag forpliktet seg til å gjøre en innsats for å nå regjeringens mål om at matsvinnet skal halveres innen 2030.

Avtalen ble underskrevet av Aina Hagen, markeds- og innovasjonsdirektør i Lanmännen Unibake Norge, og klima- og miljøminister Ola Elvestuen 15. mars 2018.

– Vi ser på det å kaste mat som en sløsing med ressurser. Vi ser frem til å overholde vår del av denne avtalen og gi vårt bidrag til en felles dugnad for å redusere matsvinnet, sier Aina Hagen, markeds- og innovasjonsdirektør i Lanmännen Unibake Norge.

Les også:  Wood Hotel Bodø åpnet dørene med fullbooket restaurant og hotell

Gjennom avtalen forplikter vi til å kartlegge og rapportere på matsvinn. Vi skal gjennomføre tiltak for å redusere matsvinn i egen bedrift og samarbeide om tiltak på tvers av verdikjeden. Vi vil også iverksette tiltak som kan bidra til at forbrukerne kaster mindre mat.

– Vi har over lengre tid jobbet målrettet for å redusere matsvinn. Denne avtalen gir oss et ekstra løft videre får å nå våre mål. Vi setter pris på regjeringens initiativ og synes det er positivt med god oppslutning fra organisasjoner og bedrifter, sier Thomas Bjarkholm, Managing Director i Lantmännen Unibake Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.