Kristian (18) fra Saltdal fikk lappen gratis

pressenytt

Fotballdommer og motocrossutøver Kristian Kristiansen har aldri vunnet så mye som et skarve kakelotteri. Så vant han plutselig gratis førerkort.

– Jeg ble ganske sjokkert. Jeg vinner jo aldri noe sånt, og det var egentlig bare så vidt at jeg ble med i denne konkurransen. Det er utrolig artig å faktisk vinne dette, sier Kristiansen. 

Førerprøven bestod han 1. juni i år, og siden den gang har den unge saltdalingen sittet bak rattet nesten hver dag.

– Jeg er energimontørlærling på Dragefossen, så det blir gjerne kjøring både fra og til arbeidet. I tillegg driver jeg med motocross, så jeg slenger bare sykkelen bakpå planet og drar på trening, forteller han.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

Etter at han la fotballskoene på hylla for noen år siden, har Kristiansen satset på dommergjerningen. 18-åringen har allerede dømt kamper helt opp til 2. divisjonsnivå på herresiden.

– Som dommer må du jo komme deg til der kampene spilles. Bilen er i høyeste grad er en del av hverdagen min, sier Kristiansen.

Siden 2019 har Circle K Norge spandert lappen på i alt 20 nye sjåfører. Opplegget er en del av selskapets fordelsprogram Circle K EXTRA, og kalles «Ny sjåfør». Totalt har Circle K delt ut nesten 550 000 kroner gjennom konkurransen.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

– Vi trekker årlig ut fire nye sjåfører som får dekket inntil 30 000 kroner i forbindelse med førerkortet. Alle som registrerer seg i konkurransen får i tillegg Koppen i gave fra oss når førerprøven er bestått, sier Johan Kraft-Johanssen, markedsansvarlig i Circle K Norge. 

I tillegg vanker det en rekke rabatter på blant annet spylervæske, bilvask og mat i forbindelse med øvelseskjøringen, både for foresatt og elev.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

– Vi ønsker at vordende og nye sjåfører skal lære om godt bilhold. Tar du vare på bilen og deg selv, blir du en tryggere og mer bevisst sjåfør. Det tjener både du og samfunnet på, sier Kraft-Johanssen.

Blant de som har fått sponset førerkort finner vi den kjente motorsportutøveren Oliver Solberg.

Hvert år tar om lag 100 000 nordmenn førerprøven, og de fleste av dem er i alderen 18-24 år.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.