Lærere fra Bodø til FN i New York

fn new york

Caroline M. Danzinger og Ellen-Marie Stein er lærere ved Bodin videregående skole. Nå reiser de på studiereise til FN i New York, sammen med 14 andre lærere fra hele landet. Det er FN-sambandet som arrangerer.

– Det vi ser mest fram til er å oppleve Sikkerhetsrådet og Generalforsamlingen, og aller helst får overvære et møtet i disse. Videre ser vi også fram til en unik mulighet til å oppleve møter i Kvinnekommisjonen på nært hold, sier de to Bodin-lærerne, Caroline og Ellen-Marie.

Hvorfor er det viktig for elevene dine å lære om FN og internasjonale spørsmål?

Les også:  Nå er Gatelagsgarnet i Coop-butikker i Bodø

– Verden står ovenfor store utfordringer som blant annet klima, menneskerettigheter og fattigdom, og det er viktig at landene arbeider sammen for å møte disse utfordringene. Medlemslandene har forpliktet seg til en felles arbeidsplan gjennom FNs bærekraftsmål, og spesielt derfor er det viktig at elevene fortsetter å lære om FN og multilaterale spørsmål.

I New York får lærerne i løpet av neste uke delta på et innholdsriktprogram fra den norske FN-delegasjonen. De får også bli bedre kjent med FNs hovedorgan som FNs sikkerhetsråd og FNs generalforsamling, samt noen av FNs underorganisasjoner.

Les også:  Tre millioner til Nordnorsk Kunstmuseum i Bodø

Inspirasjon til undervisningen
Lærerne kommer fra åtte ulike FN-skoler, dette er medlemmer av FN-sambandets skolenettverk. Studiereisen arrangeres i samarbeid med den norske FN-delegasjonen i New York, og er en mulighet for norske lærere til å få førstehåndskunnskap om FN.

– Vi håper studiereisen kan inspirere lærerne til å bringe FN-kunnskap ut i klasserommene og styrke politisk og globalt engasjement blant ungdom. Verden rykker stadig nærmere norske klasserom, vi trenger et sterkere globalt perspektiv i undervisningen, sier Anne Cathrine da Silva, generalsekretær i FN-sambandet.

16 lærere får hvert år et unikt tilbud om å oppleve FN på nært hold. Gjennom en studietur til New York får lærerne kunnskap og forståelse for FNs arbeid og internasjonale spørsmål. Deltakerne besøker den norske FN-delegasjonen og lærer om hvordan Norge jobber i FNs ulike fora. Her får de også omvisning i FN-bygningen, møte med FN-organisasjoner og lærerne får være med på møter i Sikkerhetsrådet eller i Generalforsamlingen.

Les også:  Ny forestilling "Heks on the beach" med Sigrid Bonde Tusvik snart utsolgt på Stormen

Erfaringene de får med seg hjem bygger kompetanse på skolene om internasjonale spørsmål, og gjør undervisningen aktuell og inspirerende for elevene.Tilbudet er forbeholdt FN-sambandets medlemsskoler.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.