Kulturdirektoratet har vurdert museene i Nordland

malerier

Alle museene i Nordland har økning i besøkstall fra 2021 til 2022. Nå er Kulturdirektoratets vurdering av museene i Nordland klar.  

Flere av museene har dårlige oppbevaringsforhold for sine samlinger.  Forskningskompetansen i fylket har ikke økt det siste året, men to av museene har likevel en liten økning i antall publiserte artikler. Alle museene kan bli bedre i å tilrettelegg sine formidlingsarenaer for personer med nedsatt funksjonsevne.  

Les også:  Gratis klima- og energirådgivning til innbyggere i Nordland

– Et av Kulturdirektoratets mål er økt bruk av kunst og kultur for flere. Derfor er jeg glad for å se at mange museer har jobbet godt og bredt med formidling. Samtidig er det avgjørende at både myndighetene og museene selv tar på alvor de utfordringene vi fortsatt ser i denne sektoren, sier Kristin Danielsen, direktør i Kulturdirektoratet. 

Museene i Nordland som er vurdert:   

  • Helgeland museum 
  • Museum Nord 
  • Nordlandsmuseet 
  • Norsk Luftfartsmuseum 
Les også:  Boliger til flytninger i Nordland: – Vil ha frivillighet framfor tvang

Kulturdirektoratet vil avholde sin årlige museumskonferanse 25. – 26. oktober i Bodø. Under konferansen vil de nye museumsprogrammene bli lansert.

I forslaget til ny struktur og tematisk innretning for nye museumsprogram foreslås det at utviklingsmidlene skal bidra til at museene har nødvendig kompetanse og verktøy for å løse sine museumsfaglige oppgaver. For perioden 2024 – 2026 vil det utlyses både et treårig program, samt et årlig program med ulikt tema for hvert år.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.