Kari Bremnes fikk nordnorsk ærespris

smm bremnes

Kari Bremnes mottok æresprisen under årets Agenda Nord-Norge. 480 deltakere fra politikk, akademia, næringsliv og fagbevegelse i landsdelen hedret den folkekjære artisten på konferansens første dag.

Prispengene på 50.000 kroner donerer Kari Bremnes til Zulufadder. Det er en fadderorganisasjon i Sør-Afrika som ble startet av Mari Maurstad, for barn som er foreldreløse på grunn av aids.

– Årets prisvinner må betegnes som selve lyden av Nord-Norge. Hun er ikke bare stor i Norge, men har gjort karriere langt utenfor våre landegrenser. Likevel – ingen vil tvile på hvor hun kommer fra. Det er bare å høre på henne, se henne og fornemme henne, sier Jan-Frode Janson, styreleder i Agenda Nord-Norge.

Les også:  Betydelige helseplager blant beboere nær vindpark

Selv er Kari Bremnes både stolt og glad over å få en nordnorsk ærespris.

– Denne landsdelen er en stor del av meg og jeg har en hemningsløs kjærlighet til den. Jeg elsker folkelynnet; temperamentet, kampviljen, replikkføringa, utholdenheten, rausheten, humoren, mørketida, sommernettene, kontrastene i vær, lys og landskap. Det er dessuten helt genialt å få muligheten til å gi noe videre ved hjelp av en sånn pris. Jeg har valgt et prosjekt der du får mer for pengene enn i Nord-Norge for tida, sier Kari Bremnes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.