FM-slukking i Troms og Finnmark i desember

radio

Om en måned slutter NRK, P4 og Radio Norge å sende på FM i Troms og Finnmark. Fra 13.desember er alle riksdekkende kanaler heldigitale.

Alle nasjonale kanaler vil slutte å sende på FM 13.desember i Troms og Finnmark. I følge Digitalradioundersøkelsen fra Kantar Media er de fleste lytterne allerede digitale. 1,9 millioner nordmenn hører digital radio hver dag, med DAB som mest brukte plattform.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

– Det digitale radioskiftet er gjennomført i 17 norske fylker, og om en måned blir også de siste fylkene heldigitale. Det betyr at de som ennå ikke har digital radio i Troms og Finnmark, bør begynne forberedelsene nå, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge, som representer riksdekkende radio.

Lytterne finner 31 riksdekkende kanaler på DAB. Lytterundersøkelser viser at et økende antall nordmenn lytter til nye riksdekkende kanaler, mens lyttingen synker på tradisjonelle kanaler. Digital radio er radio via DAB-apparater, apper, pc, mobil eller på tv-apparater.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.