Studentene sparer millioner på miljøvennlig strømavtale

Norges arktiske studentsamskipnad

Norges arktiske studentsamskipnad er velferdsorganisasjonen for de 16000 studentene som er tilknyttet UiT – Norges arktiske universitet og UNIS Universitetsstudiene på Svalbard. Strømavtalen er tilknyttet campusene i Alta, Hammerfest, Harstad, Narvik, Svalbard og Tromsø.

Samskipnadens miljøvennlige strømavtale har fastpris og sammenlignet med gjennomsnittlig spotpris, har det lavere prisnivået spart studentene for 12 millioner kroner i løpet av 2018.

Både høye kull- og gasspriser, en tredobling av prisen for CO2-kvoter og en usedvanlig tørr sommer i Sør-Norge har ført til det høyeste prisnivået på strøm i Norge siden 2010. Og ifølge NRK forventer ekspertene at prisen vil holde seg høy utover i 2019. Men den ekstreme strømsituasjonen vil altså ikke ramme studentene som bor i samskipnadens studentboliger.

Les også:  Historisk lønnsoppgjør i frontfaget

Ved studiestart 2018, ble også de siste leilighetene i Tromsø som hadde egen strømmåler flyttet over på den miljøvennlige strømavtalen. Tidligere betale nemlig mange av studentene i leiligheter sin egen strøm i tillegg til husleia. For disse studentene har fastprisen sørget for en årlig besparelse på over 6000 kr per leilighet, sammenlignet med gjennomsnittspris.

I 2016 inngikk Norges arktiske studentsamskipnad en miljøvennlig strømavtale som sikrer at 100 % av strømforbruket i studentboligene skal komme fra fornybare, miljøvennlige kilder. Strømforbruket i studentboligene vil dermed ha null karbonavtrykk, og bidra til utvikling av mer miljøvennlig, fornybar energi.

Les også:  Bodø Energi: – Ingen grønn omstilling uten fjernvarme

Samskipnaden er skikkelig fornøyde med en strømavtale som ikke bare er miljøvennlig, men også gir anledning til å kunne holde utleie prisene lave på tross av ekstremsituasjonen på strøm-markedet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.