Bodø kommune skal etablere bærekraftslab

bedrift lønn avtale

Fylkesrådet bevilget nylig to millioner kroner til arbeid med bærekraftslabene i Narvik, Bodø og Rana. Nå melder Bodø kommune at man skal sette lokalt bærekraftsarbeid i system og skal etablere en bærekraftslab.

– Bærekraftslabene vil være steder for informasjon og inspirasjon for samarbeid. Her kan blant annet kommuner, næringsliv, frivillige organisasjoner, studenter, sosiale entreprenører og forsknings- og kompetansemiljøer løfte opp saker og problemstillinger knyttet til bærekraftig utvikling av Bodø og regionen, sier Marianne Bahr Simonsen prosjektleder for Smart Bodø.

Les også:  Avinor: Seks nye tårn overføres til Bodø

Bakgrunnen for etableringen er at bærekraftsarbeidet lokalt forutsetter at kommunene legger til rette for og mobiliserer til samarbeid på tvers av byer, regioner, næringsliv, innbyggere og aktører som har virkemidler og interesse av å bidra, opplyser Bodø kommune.

– Målet er å utvikle konsepter og ideer som gir bærekraftige liv, bolyst og arbeidsplasser for de tre byene og for de øvrige Nordlandskommunene, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.