Jitse fra Andøy er delegasjonsleder til SVs landsmøte

sv

Sosialistisk Venstreparti arrangerer i disse dager sitt 25. ordinære landsmøte. Blant delegatene som er i salen, er Jitse Buitink som er førstekandidat til kommunevalget for SV i Andøy kommune.

– Fantastisk å få en slik mulighet. Ikke bare er jeg delegat og være med å ta beslutninger, jeg er også leder for hele Nordlandsdelegasjonen. Vi holder oss sammen med Troms og Finnmark og utgjør et supert Nord-Norgeteam som jobber for nordnorske saker. Jeg har aldri gjort det før så det går sikkert bra, sier Jitse.

Les også:  3 millioner ekstra til Nordlandsmuseet i Bodø

En av de viktigste sakene for Jitse er fiskerihavner.

– Dette er en viktig sak for hele landet og ikke minst i Andøy kommune. Det handler om fremtiden for generasjoner i Nord-Norge.

SV har i dag en representanter i kommunestyret, og Jitse er klar for å kapre flere mandater i det kommende kommunevalget. I forrige kommunevalg var oppslutningen 9,6. og Jitse vil jobbe for å få flere stemmer enn i 2019.

Les også:  LESERINNLEGG: Norsk bistand gir ikke verdens fattige økt velstand

Kommune – og fylkestingsvalget er i år 11. september, men allerede fra 10. august kan man forhåndsstemme. Jitse er klar for å pusse støv av standsbordet for en skikkelig valgkamp – den første uten koronarestriksjoner siden 2019.

– Det å være på landsmøte gir både inspirasjon og glød til valgkampen som vi snart skal inn i. SV vil jobbe for en kommune som er både mer rettferdig og grønnere, avslutter Jitse.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.