Jakter den fineste badeplassen i Nord-Norge

signal

Hopp, sprett og sprut – nå er det endelig på tide å komme seg ut! I Nord-Norge er vi tørste på forfriskende bad i kaldt vann og Signal Bredbånd er spent på hva som er nordlendingenes favorittbadested – blir det ved havna, eller en strand? 

Signal jakter nemlig etter den fineste badeplassen for Badetassen. Badetassen er levert av Altibox og måler vanntemperaturen på populære badeplasser i hele Norge, og nå kan du sjekke oppdaterte badetemperaturer på nett gjennom hele sommeren. Dette gjøres mulig ved hjelp av «LoRaWAN»- teknologi, eller lav-energi sensorteknologi.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Hittil finner du Badetassen i Geitvågen og ved Soløyvannet i Bodø. Nå leter Signal etter flere fine badeplasser i Nord-Norge, og ber om publikums hjelp.

– Nominer din favorittbadeplass på signal.no/badetassen. Vi trekker ut en vinner som får Badetassen i et helt år, forteller Stine Værang, leder Marked og samfunnskontakt i Signal.

Det å måle badetemperatur har tidligere vært en manuell og tidkrevende jobb. Nå gjør Badetassen det for oss.

Les også:  Norsk Folkehjelp: – Det ser ut som folk tar gode valg i vinterferien

– Badetassen er en sensor som sender oppdatert informasjon flere ganger i timen om temperatur i vannet til en mottaker på land. Deretter blir informasjonen automatisk oppdatert på web, forklarer Værang.

Å måle badetemperaturen er en av mange smarte ting man kan bruke denne typen sensorteknologi til.

Dette viser fordelen av å ha et utbygd sensornettverk. Ikke bare kan man måle vanntemperatur, men det gir også muligheter for å måle eksempelvis pollen eller svevestøv i lufta. I tillegg temperatur i bakken på gang- og sykkelstier, slik at kommunen vet når det må strøs- og ikke, og sensorene kan brukes til avfallshåndtering – for å vite når avfallsdunkene må tømmes, for å nevne noe, sier Værang.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.