Frp-forslag vil gi mer vannkraft uten nye inngrep

vannkraft

Fremskrittspartiet fremmet fredag forslag i Stortinget om endring i grunnrenteskatten for vannkraft. Forslaget vil bidra til økte investeringer i vannkraften og mer fornybar kraftproduksjon uten nye naturinngrep, mener Energi Norge.

«Fremskrittspartiet mener det er svært viktig å få fart på opprusting og modernisering av vannkraften. Potensialet er betydelig,» skriver stortingsrepresentantene Jon Georg Dale, Terje Halleland og Helge André Njåstad i forslaget.

– Dette er et godt forslag som et bredt flertall på Stortinget bør kunne stille seg bak. Vi håper dette blir synlig allerede i partienes merknader til revidert nasjonalbudsjett neste uke, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge.

Les også:  Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

Fremskrittspartiet mener at grunnrentebeskatning av vannkraft må bestå, men at den bør ramme såkalt superprofitt som opprinnelig tenkt da denne form for beskatning ble innført. En normal avkastning på investert kapital bør skjermes for grunnrentebeskatning.

«Dette vil føre til at et betydelig antall prosjekter blir lønnsomme og investeringsbeslutning kan fattes,» heter det videre i forslaget.

Forslaget er i tråd med det flere partier allerede har nedfelt i sine partiprogrammer, og som 21 organisasjoner fra fagbevegelsen, kommunene, miljøbevegelsen og næringslivet nylig har etterlyst.

Les også:  Legemiddelmangel rammer 1 500 pasienter daglig

– Endring av grunnrenteskatten på vannkraft vil utløse investeringer i fornybar energi som er bra for både norsk verdiskaping, klima og naturmiljø, sier Kroepelien i Energi Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.