Marcus Kleveland (18) tok gull i X Games

snowboard

I går falt han hardt og skadet rompa under finalen i big air, der han tok sølv. Etter en lang kveld fikk han omsider sove ved midnatt. Så ble han vekket av dopingkontrollører klokken fem.

Trøtt etter lite søvn og skadet stilte Marcus Kleveland (18) til start – og tok gull i X Games lørdag i Aspen USA.

– Jeg var veldig sliten på start. Jeg fikk gjort de triksene jeg kom hit for å gjøre. Det var så digg, jeg er så glad nå, sier Marcus Kleveland.

Han tok gull etter å ha gjort et run som blant annet bestod av switch backside 1080, cab 1260 og backside trippelcork 1440. Dommerne premierte han med 93 poeng for runet som også bestod av et railtriks med flip som Kleveland har fått mye oppmerksomhet for.

Les også:  Målfest på Aspmyra: Glimt sikret Europa-kamper

Dette trikset viste hovedkonkurrent Mark McMorris også frem senere i finalen.

– Haha, ja han har lært seg det han og, men alle kan selvfølgelig gjøre hva de vil av triks, sier Marcus.

Marcus Kleveland (bildet over, foto: Snowboardforbundet / Process Films) fikk det imidlertid ikke til å stemme på trening før konkurransen.

– Han kjørte bare tre runs før han måtte gi opp fordi han hadde vondt. Han var langt nede. Etter han falt i første run i finalen kom han opp til toppen og sa han skulle «ta dette». Og så landet han og vant. Det er en helt rå prestasjon med den inngangen til konkurransen, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud.

Les også:  Glimt feiret gull i Eliteserien 2023 på Aspmyra

Grimsrud ser at 18-åringen stadig utvikler seg.
– Han forsvarer gullet i slopestyle selv om det er press og forventninger. Han holder hodet kaldt og leverer når det gjelder. Han klarer å gjøre det samme i X Games som når han leker seg hjemme på Dombås, sier Grismrud.

Nå må stortalentet leve med favorittstempelet inn mot OL i Pyeongchang. Der kommer han til å få tøff konkurranse fra blant andre Mark McMorris.

Mellom runsene i den nervepirrende finalen virket Kleveland imidlertid ikke særlig stresset.

Les også:  Eliteserien: Glimt vant mot Sarpsborg 08

– Han satt på toppen her og snapchattet med kompisene hjemme på Dombås. Det tror jeg nok ikke så mange andre idrettsutøvere holder på med, men han er glad i sosiale medier og det er nok hans måte å koble av. Og det ser jo ut til å fungere bra for han, sier Per Iver Grimsrud.

Silje Norendal kjørte finale i big air tidligere på dagen. Hun landet to av sine triks, som vil være verdifulle i OL, men fikk de ikke til å sitte helt perfekt. Dermed ble det til slutt fjerdeplass på kongsbergjenta.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.