Ikke trygt å slippe folk inn etter brannen på Stavanger lufthavn

avinor

En foreløpig vurdering konkluderer med at det ikke er forsvarlig å slippe folk inn i de delene av parkeringshuset som er skadet etter brannen på Stavanger lufthavn, Sola.

– Vi har nå fått en første ekstern ekspertvurdering av byggets tilstand. Den konkluderer med at det ikke er trygt å gå inn i bygget, og det vil derfor ikke være mulig å hente ut biler eller andre eiendeler fra parkeringshuset nå. Vi ber de som har biler stående i parkeringshuset å ha dialog med sitt forsikringsselskap, sier lufthavndirektør Anette Sigmundstad. 

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

Selv om det ikke er forsvarlig å sende folk inn i bygget, er det mulig å benytte sleperoboter til å ta ut flere biler.

– Avinor er i dialog med forsikringsselskaper og offentlig tilsynsmyndigheter med hensyn til veien videre. Det vil bli vurdert hvorvidt bilene skal tas ut før, eller i forbindelse med eventuell rivning av bygget, sier Sigmundstad.

I gang med planlegging av rivearbeid
Avinor er i gang med vurderingene av hva som skal skje med bygget framover, men dette er ikke konkludert ennå.

Les også:  Legemiddelmangel rammer 1 500 pasienter daglig

Det gjøres også en vurdering av parkeringshusets fasade, for å avgjøre hvilke deler av bygget som må sikres ytterligere.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.