Hyundai viser flyvende kjøretøy og inngår partnerskap med Uber

biler speed

Uber og Hyundai Motor Company har i dag lansert planene for et nytt partnerskap for å utvikle Uber Air Taxis. Dette er et fremtidig delingsnettverk for flyvende urbane kjøretøyer, og selskapene kunne allerede i dag avduke en helt ny fullskala modell av et flyvende konsept under CES (Consumer Electronics Show). 

Hyundai er det første bilselskapet som blir med i Ubers Elevate-initiativ, og tar med det med seg mulighetene som ligger i full produksjonskapasitet, samt en sterk historikk på masseproduksjon av elektriske kjøretøy.

Hyundais urbane luftfartskonsept som ble vist frem i dag er delvis skapt gjennom Ubers åpne designprosess, som er en NASA-inspirert tilnærming. Dette gir en kicksstart til innovasjon gjennom offentlig presenterte designkonsepter som hvilket som helst selskap kan bruke til å utvikle sine flyvende modeller og teknologier. 

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

Gjennom partnerskapet vil Hyundai produsere og distribuere de flyvende kjøretøyene, mens Uber vil tilby service og tjenester for driften, tilkobling til andre transporttjenester på bakken og kundebrukergrensesnitt gjennom et delingsnettverk. Begge parter samarbeider om infrastrukturkonsepter for takeoff og landing.

– Vår visjon med urban luftfart vil endre hele konseptet ved urban transport, sier toppsjef Jaiwon Shin i Hyundais Urban Air Mobility-divisjon (UAM).

– Vi forventer at UAM vil gi liv til urbane miljøer og at det vil gi mer kvalitetstid for menneskene som bor der. Vi har stor tro på at Uber Elevate er den riktige partneren i å gjøre dette innovative produktet tilgjengelig for så mange kunder som mulig.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

– Hyundai er vår første kjøretøypartner med erfaring fra å produsere biler i en global skala. Vi tror Hyundai har potensialet til å bygge Uber Air-kjøretøyer i et omfang som er uten sidestykke i dagens luftfartsindustri. Selskapet vil produsere pålitelige flyvende kjøretøyer med høy kvalitet og i store volumer. Det vil senke passasjerkostandene per tur. Gjennom å kombinere Hyundais produksjonskapasitet med Ubers teknologiske plattform tar vi et kvantesprang mot å lansere et pulserende nettverk av flyvende taxier i løpet av de neste årene, sier Uber Elevate-sjef Eric Allison.

Les også:  Coop vil gjøre det lettere for kunden å velge sunt brød

Hyundai og Uber har i forkant av lanseringen av partnerskapet utviklet en PAV (Personal Air Vehicle), kalt S-A1. Dette konseptet utnytter innovative designløsninger som optimerer eVTOL-kjøretøyet (electric vertical take-off and landing aircraft) for flyvende kjøretøydeling. Elevate-initiativet baserer seg på NASAs historiske modell med å dele konsepter offentlig, slik at flere selskaper kan gå sammen om å utvikle felles forskningsmodeller. Dette muliggjør en dynamisk og innovativ prosess i å utvikle flyvende konsepter, og bidrar samtidig til å sette fart på utviklingen av nye vingedesign, lavere støy, aerodynamikk og simulering.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.