ANNONSE: Hvordan velge et ventilasjonsfilter

Ventilasjon er fordeling av frisk luft til et rom eller en bygning. Ventilasjonssystemer bruker ventilasjonsfilter for å beskytte mot urenheter og for å sikre tilstrekkelig inneluftkvalitet for brukere i rom utstyrt med ventilasjonsanlegg. 

Luftfiltrering i ventilasjonssystemer er avgjørende for å gi ren luft, så det er et must i ethvert hus. Flexit uni 2 filter er luftbehandlingsaggregater med en effektiv, roterende varmeveksler som passer til både nye og eksisterende boliger samt små kontorer. Det kan plasseres i et teknisk rom, tak, vaskerom eller i et annet egnet rom.

Hvorfor bruke et ventilasjonsfilter

Ventilasjon ble designet for å tilføre uteluften inn i en bygning fordi stillestående luft kan være farlig å puste inn på grunn av akkumulering av luftforurensninger. Det kan redusere risikoen for krysskontaminering, og kan beskytte en bygning ved å bidra til å forhindre innånding av skadelige patogener.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Noen ventilasjonssystemer filtrerer ikke partiklene, eller filtrerer bare visse typer partikler. Derfor er det viktig å velge et riktig ventilasjonsfilter.

Hvilken type ventilasjonsfilter bør du kjøpe?

De vanligste typene ventilasjonssystemer er naturlige, mekaniske eller hybride, og alle har ulik grad av luftstrøm.

Før du kjøper et ventilasjonsfilter, bør du vurdere omgivelsene i området der du bor som påvirker luftkvaliteten. Det er også viktig å tenke på allergier, fuktighet eller mugg. Har du kjæledyr eller røykere som bor hos deg? Dette kan også påvirke inneluften.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Størrelsen på bygningen, huset eller rommet er det også viktig å vurdere, fordi en større plass krever et større ventilasjonsfilter. På grunn av det, er størrelsen på ventilasjonsfilteret også viktig.

Størrelsen på partiklene du ønsker å bli kvitt påvirker hvilket filter du bør kjøpe. Så du må vurdere tykkelsen på filteret, samt fordelene og ulempene ved det. For eksempel, jo finere filteret er, jo flere og mindre partikler vil det filtrere fra luften. Et finere filter gjør imidlertid at ventilasjonssystemet må jobbe hardere for å transportere luft gjennom systemet.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Det betyr at du ikke bør velge et finere filter enn du trenger.

Er det noen forskjell mellom ventilasjon og luftfiltrering?

Ventilasjonssystemet utveksler luft og filteret renser den. Et ventilasjonssystem er i stand til å filtrere ut partikler av en viss størrelse før luften slipper inn i huset.

Luftfiltrering kan fjerne alle uønskede partikler i ventilasjonssystemet som kan være skadelig, spesielt for de som allerede har luftveisproblemer eller kroniske sykdommer.

Derfor bør luftfilter og ventilasjon kombineres for å oppnå den beste luftkvaliteten inne i huset ditt.

Husk at du må bytte ut filteret jevnlig for optimale resultater og unngå oppsamling av partikler.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.