Husbanken lanserer ny statistikkbank

husbanken

25. januar 2019 lanserte Husbanken en helt ny og selvbetjent statistikkbank. Vi har gjort det enkelt for alle som ønsker det å hente ut statistikk om våre ordninger. 

Med den nye statistikkbanken sørger Husbanken for at data om virkemidlene våre er lett tilgjengelig for alle som ønsker innblikk i dem.

– Statistikkbanken er en selvbetjeningsløsning som er enkel å bruke. Både brukerne og Husbanken sparer tid, sier kunnskapsdirektør Bjørn Johan Pedersen.

Les også:  LESERINNLEGG: Torbjørn Røe Isaksen sprer "fake news" om trygdeoppgjøret

I statistikkbanken finner du statistikk for bostøtte, startlån, grunnlån, tilskudd til utleieboliger og investeringstilskudd til omsorgsboliger og sykehjem.

– 95 prosent av alle henvendelser Husbanken får om statistikk dreier seg om disse ordningene. Nå er det enkelt å hente ut data uten å be Husbanken om hjelp, sier Pedersen. 

Statistikk for flere virkemidler vil bli lagt til forløpende utover første halvdel av 2019. 

Les også:  7,5 millioner til bredbåndsutbygging i Meløy

I statistikkbanken finnes en rekke muligheter for å filtrere på periode, formål og geografi. Brukeren kan ta ut tall på kommunenivå og sammenligne kommuner og fylker.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.