ANNONSE: Finn den beste dobbeltsengen

seng søvn hotell bolig

Det har aldri vært enklere å kjøpe en ny seng. Men å kjøpe den riktige sengen kan plutselig vise seg å være litt mer komplisert. Det krever viten, innsikt og de riktige beslutningene. Vil du lære hvordan du velger den riktige sengen og unngå de klassiske fellene? Da er det bare å lese med videre nedenfor.

En seng etter dine behov
Den ”riktige sengen” skal passe for deg og dine behov. Det høres kanskje innlysende ut, men det er ikke alltid like enkelt. DU har kanskje gjort deg noen tanker omkring hvilke forventninger og ønsker du har til sengen. Det kan være alt fra form og størrelse til farger og øvrige visuelle detaljer. Men en seng skal ikke bare matche omgivelsene og innretningen i soverommet.

Det skal være en perfekt match til deg og dine behov når du ligger i den. Du skal tross alt benytte den hver dag en del år fremover.

Antall personer
Først og fremst skal du finne ut av om sengen er kun for deg, eller om det er flere som skal benytte seg av sengen. Hvis det er snakk om en dobbeltseng, er det viktig at begge deres individuelle behov blir dekket.

Les også:  ANNONSE: Lønner det seg for produksjonsbedrifter å etablere seg i Nord-Norge?

Ellers vil kun den ene ligge godt, mens den andre får problemer med å finne seg til rette.

Sengens bredde
Når du har besluttet deg for om sengen skal benyttes av én eller flere personer, er det på tide å se på sengens bredde. En god tommelfingerregel er at en seng til to personer bør være på minimum 180 cm i bredden. Dette er selvfølgelig kun veiledende, og er tenkt som et minstemål. Du kan selvfølgelig velge andre bredder hvis du ønsker mer plass.

Sengens lengde er også viktig. Hvis du eller partneren din er over 190 cm høye, vil en seng på 200 cm være for smått. Heldigvis er markedet fullstendig klar over dette, og det finnes mange senger å velge mellom på over 200 cm i lengden.

Les også:  ANNONSE: Lønner det seg for produksjonsbedrifter å etablere seg i Nord-Norge?

Særlige behov
Hvis du leser mye i sengen innen du skal sove, så gir en justerbarseng deg god støtte i ryuggen når du sitter i sengen og leser. Og hvis du har behov for å sove med hodet eller benene litt høyere enn resten av kroppen, så er en justerbar seng virkelig verdt å overveie.

Valg av madrass
Madrassen skal bære og støtte kroppen din på best mulig måte. Kroppsvekten din er altavgjørende for hvilken fasthet og hviken madrasstype du skal ha for at sengen skal fungere optimalt for deg.

Hvis dere er to som skal benytte sengen, er det viktig at dere hver for seg velger en madrass ut fra deres individuelle kroppsvekt og behov.

Overmadrassen også viktig
Overmadrassen er sengens øverste lag, og er altså det madrasslaget som befinner seg nærmest deg. Derfor er det her du kan finne det siste som gjør

Les også:  ANNONSE: Lønner det seg for produksjonsbedrifter å etablere seg i Nord-Norge?

sengen helt perfekt for deg ved å velge en god overmadrass. Som det er med allminnelige madrasser, finnes det også her forskjellige typer. Men det viktige er å velge en overmadrass som støtter og avlaster kroppen din på aller best mulig måte.

Prøv sengen hjemme
Rådene overfor er kun gode råd du bør huske på, og er ment som en liten veiledning. Men det aller viktigste rådet er at du bør ta madrassen med hjem, slik at du og dere kan prøve å sove i den noen netter. Det er tross alt umulig å merke om det er en seng man har lyst til å ha 10-20 år fremover i tid ved å bare ligge i den et par minutter i butikken.

Sengen er tross alt det viktigste møbelet i hjemmet, og kan være med til å definere livskvaliteten din i fremtiden. Tenk deg derfor grundig om, og ikke kjøp en seng på impuls.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.