Gullballen 2022 til Haaland og Reiten

Norges Fotballforbund

Årets beste mannlige og kvinnelige fotballspiller i Norge 2022 er kåret. Gullballen deles ut av Norges Fotballforbund hvert år, der årets beste kvinnelige og mannlige fotballspiller mottar prisen.

I 2022 gikk prisen til Erling Braut Haaland og Guro Reiten. Reiten vinner prisen for første gang, mens Haaland er den første herrespilleren som vinner den for tredje gang.

– Det er stort det selvfølgelig, å vinne den i år også. Det viser at jeg gjør noe rett. Det er kjekt å få en slik utmerkelse, jeg setter stor pris på det og er veldig takknemlig for det, sier Haaland.

– Det er veldig hyggelig å få en sånn pris og et bevis for min del at det har vært en ganske god sesong. Det er det beste året jeg har hatt. Jeg har fått vist hva jeg er god for, fått mye tillit, og det igjen gjør at man går utpå med selvtillit. Jeg har fått bidra til mange mål og artig fotball, sier Reiten.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Først og fremst må jeg takke fysioene som jobber med meg hver dag, spesielt de her i City. De legger ned ufattelig mange timer. Så er det trenerapparatet både på klubb- og landslag. Hele apparatet rundt City og landslaget. Så må jeg få takke familien, sier Haaland.

Han kan se tilbake på et forrykende år, der han etter sommerens overgang fra Borussia Dortmund til Manchester City virkelig har innfridd de høye forventningene og slått den ene rekorden etter den andre.

– Det er et kjør og sånn selvfølgelig, men det var dette jeg ønsket da jeg var liten og nå sitter jeg midt i det og storkoser meg. Jeg nyter hvert eneste minutt, sier Haaland, som trekker spesielt frem en av hans mange scoringer i 2022 som det mest minneverdige øyeblikket.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Det ene målet mot Dortmund i Champions League var spesielt, det var et helt sjukt mål også. Ellers må jeg si at hattricket mot United på hjemmebane var stort det også.

Også Reiten kan se tilbake på en meget minneverdig sesong. Hennes klubbsesong endte blant annet med seriegull med Chelsea i mai, mens hun så langt er spilleren med flest assist i ligaen denne sesongen.

– I Chelsea har det gått veldig bra, der jeg vi vant ligaen og cupen. Å vinne trofeer sammen med andre betyr veldig mye. Så har det vært både opp- og nedturer på landslaget, men jeg synes vi har starta veldig bra med Hege og det nye prosjektet, så kommer det et VM til sommeren som blir veldig spennende og der jeg håper vi får vist hva vi er gode for, sier Reiten, og forteller om hva hun husker best fra 2022-sesongen.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Det må bli avslutningen på forrige sesong, da vi vant ligaen med ett poeng. Mot United i siste kamp lå vi under og klarte å snu det. Da jeg scoret 3-2-målet, det er den følelsen man jager hver gang man går ut på en fotballbane. Med landslaget var det første samlingen etter EM, der vi klarte å komme sterkere tilbake og kvalifiserte oss til VM. Det var en deilig følelse.

28-åringen trekker frem foreldrene som sine største støttespillere.

– Det vil alltid være mamma og pappa, som ser hver eneste kamp, og jeg får alltid ærlige tilbakemeldinger fra muttern. Det er viktig å holde beina plantet på bakken, og jeg setter pris på det. Det hjelper meg til å bli bedre og jeg at de støtter meg uansett, avslutter Reiten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.