Fredsprisen til Maria Ressa og Dmitrij Muratov: – En stor anerkjennelse av ytringsfriheten

nrk

– Fredsprisen til Maria Ressa og Dmitrij Muratov er en stor og viktig anerkjennelse av den frie journalistikken, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

– Selv om presse- og ytringsfriheten står veldig sterkt i Norge, så er den under sterkt press andre steder i verden. I Russland og Filippinene er den direkte truet. Dette er to modige journalister som fortjener anerkjennelsen. Hver eneste dag gjør uavhengige journalister en stor innsats for demokrati og ytringsfrihet. Verdenssamfunnet er helt avhengig av pålitelig informasjon.  

Les også:  Fotball-EM: Klare for fotballfest på TV 2 og NRK

Kringkastingssjefen påpeker at vi lever i en tid der stadig flere distribuerer nyheter, men færre samler dem inn. Troverdige rapporter direkte fra felten er viktigere enn noensinne. 

– For eksempel har vi i NRK denne høsten kunnet gi en helt annen forståelse av hendelsene i Afghanistan med Midtøstenkorrespondent Yama Wolasmal på plass i Kabul, sier Eriksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.