Forventet prisøkning på dagligvarer i februar

virke matpris

Det er flere ulike dagligvarebutikk kjeder i Bodø, prisen på mat er jevnt over lav hos alle sammen, men i løpet av februar har prisene økt litt.

Matprisene økte med 1,9 prosent fra januar til februar, ifølge tall fra SSB. Prisøkningen for februar 2018 tilsvarer gjennomsnittlig prisøkning denne måneden de ti siste årene.

– Dette er som foventet. Matprisene endrer seg med det samme mønsteret gjennom året. Etter typiske tilbudsperioder som jul og påske, er det helt vanlig at prisen justerer seg noe opp igjen, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

Så langt i år, har midlertid myndighetenes avgiftsøkning på sjokolade, sukkervarer og alkoholfrie drikkevarer forsterket de vanlige svingningene.

– Selv om økningen i matprisene i februar var helt vanlig, kommer det på toppen av en noe større prisøkning i januar enn det vi pleier å se. Prisøkningen i januar hang tett sammen med at myndighetene har økt avgiftene på disse varene dramatisk, på tross av at bransjen har arbeidet hardt for å redusere konsumet av nettopp usunne varer, avslutter Størksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.