Blant vinranker og vakker natur i Spanias mest kjente vinregion, finner vi Faustino – Riojas tredje eldste vinhus. Helt siden 1861 har edle dråper blitt tappet her, til glede for vinentusiaster verden over.
Hele fire generasjoner har satt sitt preg på verket som har resultert i eksemplarene vi har glede av i dag. Fra grunnleggeren Eleuterio Martínez Arzoc til dagens etterkommere, som fortsatt styrer produksjonen etter gamle tradisjoner, har vinen utviklet seg til å bli et foretrukket førstevalg på global skala.
Udiskuterbar leder
Da Eleuterio Martínez Arzoc grunnla vinhuset Faustino hadde han trolig ingen anelse om hvor ettertraktet produktet hans kom til å være hele 150 år senere. Med 650 hektar vinmark strukket over de de beste områdene i Rioja, er de i dag en av vinprodusentene som eier mest mark i hele regionen.
Jorden vindruene vokser i har egenskaper som setter et distinktivt preg på frukten, og gjør dem ypperlig for produksjon av vin i toppsjiktet. Den kalkholdige leirjorden har et optimalt mikroklima som gir druetypene Tempranillo, Graciano, Mazuelo og Viura kvaliteter utenom det vanlige. Det er disse egenproduserte druene som gjør Faustino til den udiskuterbare lederen av Reserva- og Gran Reserva-vin i verden.
Vin til de store øyeblikkene
Sannsynligheten er stor for du har sett eller vært borti det spanske vinhuset Bodegas Faustino. Portrettet avbildet på etiketten er ikke vanskelig å legge merke til, og at kunstneren bak verket er Rembrandt gjør det hele enda litt mer fascinerende. Særlig fordi ingen vet grunnen til dette etikettvalget, da det verken har tilknytning til eiendommen eller slekten på noen måte. Om man ikke teller Rembrandts angivelige henrykkelse til de edle dråper.
Som verdens mest solgte Gran Reserva-vin, og et produkt med enormt lagringspotensiale, er Faustino alltid et sikkert valg i enhver sammenheng. Å gå til anskaffelse av en gammel årgang av Faustino I Grand Reserva, for lagring i kjelleren til et av livets mange markeringer dukker opp, er derfor ikke å forakte.
Pakk sekken rikelig denne påsken
At en vin som produseres i Spania – et land de fleste av oss forbinder med sol og varme – passer så godt i sammenheng med den norske vinteren, er noe vi skal være takknemlige for. Hva samsvarer vel bedre enn noe ekstra godt i glasset nå som påsken er rett rundt hjørnet og store deler av det norske folk emigrerer til diverse fjelltopper?
Uansett om du inntar Faustino I til påskelammet, Faustino Tempranillo BIB i solveggen eller Faustino VII på toppen av skibakken er det absolutt noe å se frem imot.