Førsteinntak til videregående opplæring i Nordland: 91,9% av søkerne har fått sitt førsteønske oppfylt

skole universitet

7825 elever med ungdomsrett fikk torsdag sjuende juli tilbud om skoleplass ved de videregående skolene i Nordland. Dette er betydelig lavere enn fjorårets tall på 8144 elever. Nedgangen skyldes primært lavere ungdomskull, opplyser Nordland fylkeskommune.

Yrkesfagandelen i Nordland fortsetter å holde seg svært høy. I år har 61% av søkerne valgt yrkesfag og 39 % studieforberedende linjer. Nordland har sammen med Møre og Romsdal har høyest yrkesfagsandel i Norge. 

Les også:  Ekstra anløp av Skrova

Naturbruk og teknologi og industrifag utmerker seg i år med svært gode søkertall.  Også mindre utdanningsprogram som Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign, samt  kunst, design og arkitektur kan vise til gode søkertall i år.

7825 elever med ungdomsrett fikk torsdag sjuende juli tilbud om skoleplass ved de videregående skolene i Nordland. Samme tall fra i fjor var  på 8144 elever

Per nå er 91,9% av søkerne kommet inn på sitt førsteønske. Dette er bedre enn i fjor hvor tallet var 88,2%.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

76 søkere med ungdomsrett har så langt ikke fått plass i årets inntak og må vente til andre inntak 28. juli før de får svar på hva de kommer inn på.  Dette gjelder også alle søkere uten ungdomsrett.

Søkere som nå står på ventelister vil også få en ny mulighet i andre inntak til å få plass på ønsker som er høyere prioritert.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.