39 % av norske single mener menn skal betale første date

mat middag

Norge regnes som et av verdens mest likestilte land. Men hvor like er vi når regningen kommer på første date? En ny undersøkelse fra den globale datingappen happn avslører at 39 prosent av de spurte mener at menn bør betale.

I forbindelse med undersøkelsen har happn innledet et samarbeid med EqualityCheck, en plattform som jobber for like muligheter på arbeidsplassen.

Et vanlig dilemma for mange single er hvem som skal ta regningen etter en middag, kinotur eller et par pils. I en ny undersøkelse blant norske happn-brukere, har vi spurt hvem som bør betale for første date. Totalt svarer 39 prosent at menn bør ta regningen, 43 prosent sier den bør deles likt, og 15 prosent sier at personen som tok initiativ til daten bør betale.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Menn svarer oftere enn kvinner at menn bør betale første date, kvinner svarer oftere enn menn at regningen deles likt.

I samme undersøkelse oppgir 24 prosent at de betaler regningen fordi de føler at det forventes av dem, 20 prosent sier de betaler for å gjøre et godt inntrykk. Datingappen lanserer nå et samarbeid med Equality Check – en plattform for offentlige, anonyme vurderinger av like muligheter og kultur ved arbeidsplassen.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

– Datingapper har hatt stor innvirkning på måten folk samhandler med hverandre, og happn gjør det mulig for menn og kvinner å samhandle på like vilkår. Undersøkelsesresultatene viser imidlertid at det fremdeles er forskjellige forventninger når man møtes i det virkelige liv. Derfor er vi utrolig glade for at Equality Check ønsker å samarbeide med oss om å styrke likestilling ytterligere på flere nivåer i samfunnet, sier Marine Ravinet, Head of Trends på happn.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

– Undersøkelsen viser at nesten 40% av de spurte mener at menn bør betale på første date. Selv om det ikke er noen riktige eller gale svar her, jobber vi for et samfunn hvor ingen – hverken menn eller kvinner – begrenses av stereotypier. Gjennom bevisstgjøring håper vi å inspirere til å behandle alle med likeverd og respekt, både på date og på arbeidsplassen. Marie Louise Sunde, administrerende direktør i EqualityCheck.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.