Forsikringsfusjon mellom SpareBank 1 og DNB godkjent

forsikring

Bodøposten.no publiserte for kort tid siden nyheten om at Sparebank 1 og DNB skulle slå sammen sine forsikringsselskap. Den planlagte fusjonen mellom SpareBank 1 Skadeforsikring og DNB Forsikring er nå godkjent av Konkurransetilsynet.

– Vi fikk 15. oktober bekreftet at Konkurransetilsynet ikke har innvendinger til foretakssammenslutningen og at de derfor har avsluttet saksbehandlingen. Med dette er vi et stort steg nærmere realiseringen av morgendagens forsikringsselskap, sier Turid Grotmoll, som er utpekt som leder for det nye selskapet.

Les også:  Advarer: Norske feriebiler tiltrekker seg innbruddstyver

Grotmoll er i dag konsernsjef for SpareBank 1 Gruppen og administrerende direktør for SpareBank 1 Forsikring AS. Hun er også styreleder for Finans Norge.

I henhold til Konkurranselovens § 16, skal Konkurransetilsynet «forby foretakssammenslutninger som i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse, særlig som et resultat av at en dominerende stilling skapes eller styrkes». Konkurransetilsynet har lagt vekk denne saken med bakgrunn i at foretakssammenslutningen mellom SpareBank 1 Skadeforsikring AS og DNB Forsikring AS ikke vil medføre at konkurransen i markedet blir påvirket negativ.

Les også:  Advarer: Norske feriebiler tiltrekker seg innbruddstyver

SpareBank 1 Gruppen og DNB signerte 24. september en avtale om å slå sammen sine forsikringsvirksomheter. Fusjonen er nå til behandling hos Finanstilsynet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.