Forlenger minimumsnivået for flytilbudet i Norge

knut arild hareide

Som følge av virusutbruddet har etterspørselen etter personreiser med fly falt betydelig, og det kommersielle grunnlaget for store deler av norsk personflytrafikk har falt bort.

Derfor har Samferdselsdepartementet inngått avtaler med de tre flyselskapene Widerøe, SAS og Norwegian, om et grunnleggende tilbud av flytransport mellom regionene og enkelte lokale ruter. Avtalene ble inngått 25. mars og skulle vare fram til 30. april, men forlenges nå til 31. mai.

Les også:  Historisk enighet i bussoppgjøret

– Fly er viktig for næringslivet og personer som utfører samfunnskritiske funksjoner rundt i vårt langstrakte land. Derfor forlenger vi nå avtalen med flyselskapene om et grunnleggende tilbud i hele landet da det i situasjonen vi er i nå ikke er grunnlag for kommersiell drift. Det gjøres nå også viktige tilpasninger slik at tilbudet blir bedre for pasientreiser i Nord-Norge, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Les også:  – Coop selger turbokylling mot medlemmenes ønske

Avtalene som nå forlenges innebærer en ekstra avgang hver hverdag på ruten Tromsø-Alta og en tilpasning i flyavgangene mellom Bodø og Tromsø for å ivareta behovet for pasientreiser i regionen og gode videreforbindelser sør og nordover.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.