Hit reiser nordmenn i sommer

ferie spania

Lurer du på hvor nordmenn ferierer i sommer? Mobilbruken gir en god indikasjon på dette. Ifølge ferske tall fra Telenors mobilnett, står 10 land for over 83 prosent av nordmenns samlede datatrafikk på mobil i utlandet.

Enkelte land peker seg ut som ekstra populære reisemål blant Telenors kunder. Førsteplassen går til Spania, hvor 22,7 prosent av roamingtrafikken er registrert. 

På andreplass ligger Sverige med 22,3 prosent, mens det er et godt hopp ned til tredjeplassen. Her finner vi Storbritannia, som står for mer beskjedne 9,4 prosent av datatrafikken i utlandet.

– Nå som sommeren er her, er det godt å kunne vite at du har god mobildekning der du befinner deg. Uavhengig om du ønsker å streame, snappe eller jobbe hjemmefra, skal du være trygg på mobilopplevelsen blir så god som mulig – også når du er på ferie, sier Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

Europaferie fortsatt på topp
Samtlige av topp ti-landene er EU-land. Ettersom nordmenn kan ringe, surfe og sende meldinger uten ekstra kostnader i EU og EØS, er dette ingen overraskelse.

– Listen over de hyppigst besøkte reisedestinasjonene har ikke endret seg mye de siste årene. Vi ser likevel at mobiltrafikk i land utenfor EU vokser stadig. Dette er nok et resultat av at kunder kan trygt bruke data ettersom vi har innført automatisk makspris per dag i alle land. Vi har også innført attraktive produkter som gjør det mulig å kjøpe ekstra datapakker til bruk utenfor EU.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Tidligere i år lanserte Telenor blant annet Yng Goodies, hvor kunder mellom 18-28 år kan velge blant en mengde goder. Blant dem er «Roam i verden», hvor kunden får 5 GB ekstra data hver måned som kan utelukkende brukes på populære reisemål utenfor EU.

– Uavhengig om du befinner deg innenfor eller utenfor EU, blir mobilen flittig brukt. For å ivareta at både reise- og mobilopplevelsen blir så optimal som mulig, har vi åpnet for at våre Yng-kunder kan få en 5 GB roaming-pakke hver måned som de fritt kan bruke i sone 1-land utenfor EU, sier Brown.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

4G-avtaler i 131 land
Telenor har avtale om 4G-roaming med mobiloperatører i en rekke land. Det innebærer at kundene kan surfe med 4G-hastighet på mobilen når de er på utenlandstur. 

– Vi jobber stadig med å opprette 4G-avtaler i nye land, og vi har så langt avtaler med operatører i 131 land. Med Telenor skal du kunne nyte det beste nettet også i utlandet, og vi jobber nå med å lande avtaler i Irak, Ghana, Sudan og Sierra Leone, sier Brown. Han påpeker samtidig at man sjelden får like gode mobilopplevelser i utlandet som i Norge.

– Telenors nett er jo som kjent kåret til verdens raskeste mobilnett, sier Brown.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.