Flere søker videregående opplæring i Nordland

utdanning

For første gang på 12 år har antallet søkere til videregående skole i Nordland gått opp. Totalt har 7426 personer med ungdomsrett søkt på videregående opplæring i fylke i år, noe som er 134 mer enn i fjor.

Veksten er særlig sterk blant førsteårssøkere, i denne gruppen er det hele 400 flere søkere enn fjoråret. Det er betydelig nedgang på vg2 og vg3 slik at den kraftige veksten på vg1 blir noe dempet.

Les også:  Historisk lønnsoppgjør i frontfaget

– Veksten i antallet søkere skyldes i stor grad angrepskrigen i Ukraina, flere hundre flyktninger derfra har søkt videregående skole i år. Vi skal ta imot alle unge voksne som flykter fra krig på en god måte. Fylkesrådet har allerede bevilget to millioner kroner for å få flyktninger raskt inn i norskopplæring. Det er en prioritert oppgave å få unge som er offer for krig inn i en trygg og god skolehverdag, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse, Fredric Persson.

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

Hvis vi ser på de ulike utdanningsprogrammene ( se under) er restaurant og matfag årets største vinner, med en vekst i søkertallene på 22,7%. Hakk i hæl er informasjonsteknologi og medieproduksjon med en økning på 22,5 % og naturbruk med 19,7 % flere søkere enn fjoråret.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.