Fiskeri- og havministeren deltar på Husøydagan 2022

Nærings- og fiskeridepartementet

Etter toårig opphold som følge av pandemi braker det endelig løs på Husøy. Fra 19.-21. august samles sjømatnæringen til meningsutveksling og lære under Husøydagan 2022. Tema for årets arrangement er Mer sjømat fra Norge til verden!

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran deltar, og ser frem til å diskutere muligheter og utfordringer næringen står overfor. I forbindelse med arrangementet vil statsråden også besøke lokale havbruks- og fiskeribedrifter på Senja.

Les også:  Vil teste ut grønn luftfart i nord

– Jeg har sett frem til Husøydagan siden jeg ble utnevnt som Fiskeri- og havminister. Det blir gode diskusjoner, mye læring og ikke minst fine møter med lokalbefolkningen på Senja, sier Skjæran og legger til:

– Jeg ser også frem til å besøke lokale havbruks- og fiskeribedrifter. Senja er en av Norges største sjømatkommuner og bedriftene i kommunen bidrar med milliarder i verdiskaping hvert år.

Les også:  Støtter 40 ulike folkehelsetiltak i Nordland

Fiskeri- og havministeren vil benytte anledningen til å kick-starte en Fiskeriturné hvor formålet er å få innspill til regjeringens arbeid med kvotemeldingen. Den kommende kvotemeldingen skal omhandle flere sider ved fiskerienes betydning for kystsamfunnene og statsråden er opptatt av at næringen skal involveres i arbeidet.

– Fisken i havet er fellesskapets eiendom og nå legger vi grunnlaget for ei ny og rettferdig retning i fiskeripolitikken. Fiskerinæringen skal gi økt aktivitet, større verdiskaping og flere helårlige arbeidsplasser i lokalsamfunn langs hele kysten, i tillegg til gode inntektsmuligheter i alle flåtegrupper. For å lykkes med det, vil jeg samarbeide godt med både organisasjonene i fiskerinæringa og de fiskeriavhengige kystsamfunnene, sier statsråden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.