Fire av ti nordmenn ønsker å redusere vannforbruket – Men få vet hvordan

vann

Til tross for at Norge ofte anses som foregangsland når det gjelder bærekraft, så har nordmenn det høyeste vannforbruket i Norden. Hele 101 000 liter per person i året. Dette er mer enn dobbelt så mye som i nabolandet Danmark.

å mange som fire av ti nordmenn prøver å redusere forbruket sitt. Dessverre føler mange at de mangler kunnskap om hvordan de skal få det ned. GROHE gir derfor fem enkle tips om hvordan du kan redusere vannforbruket i hverdagen.

I mange deler av verden er ferskvann en knapp ressurs. En ressurs vi og våre naboland er bortskjemte med. I GROHEs nylanserte kartlegging, Vannbarometeret ,viser det seg at nordmenn har det høyeste vannforbruket i Norden. Mens årsgjennomsnittet i Norden ligger på 73 000 liter vann per person i de tre største byene i hvert land, så ligger snittet i Norges tre største byer på hele 101 000 liter.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Dette er det mange nordmenn som ønsker å endre på. 38 prosent vil nemlig redusere vannforbruket sitt, ifølge undersøkelsen gjennomført av Ipsos Norm på vegne av GROHE. Videre oppgir to tredeler av disse at de er obs på sitt eget vannforbruk hver dag. Den siste tredjedelen vil også redusere sitt forbruk – men vet ikke hvordan de skal gå frem.

– Med Vannbarometeret ønsker vi å synliggjøre den enorme mengden vann som hver dag blir sløst bort i Norge, og hvilke problemer et høyt forbruk medfører. At såpass mange ønsker å redusere forbruket sitt, er veldig positivt. Samtidig er det synd at så mange ikke vet hvordan de skal få dette til, men det gjør dette initiativet desto viktigere. Hvis vi kan hjelpe innbyggerne i Norge til å sløse mindre med vann, er Vannbarometeret et vellykket tiltak – det er tross alt derfor vi gjør dette, sier Anne Øiseth, Country Manager i GROHE.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Tilgang til ferskvann er nesten ubegrenset i Norge – noe som har gjort nordmenn litt bortskjemt. Mange vet nemlig ikke hvor mye eller hva de betaler for vannet. Vannbarometeret avslører at mer enn annenhver nordmann ikke vet hvor mye en liter vann koster, og mer enn hver tredje vet ikke hva de betaler for husholdningens vannforbruk.

Slik sløser du mindre vann i hverdagen:

  • Bruk kraner og dusjhoder med smal vannstråle
  • Skru av vannet i dusjen når du bruker såpe og sjampo
  • Ikke la vannet renne når du vasker opp
  • Steng kranen når du pusser tennene
  • Bytt pakninger i dryppende kraner og sisterner som lekker
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.