Fortsatt gode tall for Lindex

mobil jente

Lindex presenterte torsdag sitt resultat og salgstallene for 2019 samt for fjerde kvartal. Moteselskapet fortsetter den positive utviklingen og har økt lønnsomheten i alle markeder, i alle sine salgskanaler og på alle forretningsområder.

Lindex’ driftsresultat for 2019 utgjorde 340 millioner svenske kroner (298 millioner svenske kroner i 2018). Det justerte driftsresultatet for 2019 utgjorde 369 millioner svenske kroner (312 millioner svenske kroner i 2018). En betydelig styrket margin og sterk digital vekst, samt god kostnadskontroll, har bidratt til den sterke resultatøkningen.

– Vi er veldig fornøyd med den sterke utviklingen vår i 2019, som endte med en fin salgsøkning. I løpet av de siste to årene har vi nesten tredoblet resultatet vårt, noe som gjenspeiler den gode veksten til Lindex. De strategiske investeringene våre og engasjementet til alle de ansatte har vært sentralt i den vellykkede utviklingen vår, sier konsernsjef i Lindex, Susanne Ehnbåge.

Lindex økte sitt totale salg i svenske kroner i 2019 med 0,8 prosent, mens sammenlignbare salgstall økte med 1,2 prosent i lokal valuta. Salget i fjerde kvartal økte med 0,3 prosent i svenske kroner, mens sammenlignbare salgstall økte med 0,9 prosent i lokal valuta. Moteselskapet fortsatte veksten på nett med en årlig omsetningsøkning på 24,3 prosent og 16 prosent for fjerde kvartal. Samtidig som også snittkjøpet, besøkende og kunder økte. 

Lindex står overfor en spennende tid fremover og har store ambisjoner om å fortsette å vokse globalt, både i sine egne kanaler og i samarbeid med partnere.

– Vi står ovenfor et interessant og begivenhetsrikt 2020. Vi utvikler stadig tilbudet vårt og har akkurat lansert den nye interiørkolleksjonen vår Lindex Baby Home. Vi optimaliserer tilbudet vårt basert på kundenes innsikt og behov, og vi kommer til å fortsette og utvikle tydelige motekonsepter. Vi fokuserer på å utvikle og styrke butikknettverket vårt ytterligere i tillegg til vår digitale vekst. Samarbeidet vårt med Zalando og nettlanseringen i Kina er viktige milepæler i Lindex’ globale utvidelse, sier Susanne Ehnbåge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.