Få bedre økonomi ved bruk av en app

Det er viktig å ha kontroll på privatøkonomien din. Dette krever gjerne kontroll på både inntekter og utgifter. Deretter bør du lage et budsjett som kan brukes i hverdagen. Slik unngår du  å bruke mer enn nødvendig på forbruksvarer. Mange velger å benytte seg av en budsjettmal. Derimot er det også mulig å laget et ekte budsjett i Excel.

Derimot lanseres det stadig flere apper som skal hjelpe deg med budsjettet. Du bør derfor få en oversikt over hvilke apper som er tilgjengelig i det norske markedet. De fleste ønsker gjerne å ha tilgang til en eller norskspråklige app. Du kan også benytte en utenlandsk app, som gjerne gjør den samme nytten.

Vurder en praktisk budsjettapp

Det er alltid lurt å få en oversikt over privatøkonomien din. Det anbefales derfor at du bruker tid på å sette opp et budsjett. Stadig flere forbrukere velger å laste ned en budsjettapp på mobilen. En slik app hjelper deg med å holde orden på økonomien din. I dag kan du velge mellom mange praktiske budsjettapper.

Appen (YNAB) You Need A Budget kan brukes på både iPhone og Android. Ved bruk av denne appen kan du lage ditt eget budsjett. Du lærer hvordan du administrerer økonomien din på en tilfredsstillende måte. Det fokuseres også på at du klarer å følge det budsjettet du har laget. Målet er at du alltid skal ha kontroll forbruket ditt.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Last ned en tilbudsapp

Stadig flere velger å laste ned en tilbudsapp. Dette er en app som opplyser om hvor det er tilbud og kampanjer. Ved bruk av en tilbudsapp får du bedre kontroll over innkjøpene dine. Du slipper å betale mer enn det som er nødvendig for varer og tjenester. De fleste matbutikker tilbyr en praktisk tilbudsapp.

Det er verdt å forsøke brukervennlige apper som Kupp, Tilbudsappen og Mattilbud. Dette er praktiske apper som er laget for å gi deg en enklere hverdag. Dette ved å ta utgangspunkt i de beste tilbudene når du handler. Du bør derfor bruke litt tid på å få en oversikt over tilgjengelig kampanjer og tilbud.

Bruk en enkel betalingsapp

Du har sannsynligvis tatt i bruk den populære appen Vipps. Dette er en betalingsapp som skal gjøre det enkelt å utføre transaksjoner. Du slipper å skrive inn lange KID-nummer og kontonumre før du kan godkjenne betalingen. Denne appen er vanligvis gratis å bruke. Du kan derimot sende beløp som gave om du ønsker det.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Det er ikke alltid like enkelt å holde styr på kvitteringer. Du har sannsynligvis behov for å vise en kvittering, om du skal bytte eller returnere et produkt. Evernote Scannable er en app som gjør det enklere å lagre kvitteringer. Du tar bilde av de kvitteringene som du ønsker å lagre.  Deretter blir kvitteringene scannet inn på mobilen.

En spareapp gir deg økonomisk frihet

Det er ikke alltid like enkelt å spare penger. Derimot har det blitt utviklet en rekke spareapper. Det anbefales at du undersøker om banken din har utviklet apper til sine kunder. Du kan blant annet velge appen DNB Spare. Denne appen gjør det enklere for deg å få oversikt over eventuelle aksjer, fond og sparekontoer.

Appene Spiff og Dreams er også verdt å se nærmere på. Dette er spareapper som er utviklet for at du skal klare å spare noen kroner i måneden. Appen Dreams er utviklet av Storebrand. Dette er en velkjent bank for mange. Det er derfor ikke noe tvil om at dette er en seriøs app. Appen Spiff har derimot en avtale med BN Bank.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Sammenlign priser ved bruk av app

Det kan være smart å sammenligne priser før du gjør store innkjøp. Det anbefales derfor at du benytter en prissammenligningsapp. Du kan forsøke å laste ned appene Prisjakt og Prisguiden. Appen Prisjakt sammenligner priser på samme produkt, i flere butikker samtidig. Du kan benytte en strekkode-funksjon for å finne produktet raskere i systemet.

Appen Prisguiden bidrar til at du raskt får en oversikt over tilgjengelige rabatter og tilbud. Du slipper å lete lenge etter den beste prisen. Ved bruk av smarte apper får du bedre oversikt over privatøkonomien. Du bør derfor bruke tid på å finne en app som passer deg. Det utvikles stadig nye apper som er tilpasset forbrukere i Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.