– Hva er rettferdighet, spør Olavsfest. Erna Solberg og Jonas Gahr Støre møtes for å svare under årets Vestfrontmøte.
Vår oppfatning av ordet rettferdighet – tema for Olavsfest 2021 i Trondheim – legger grunnlaget for våre verdier, vårt verdensbilde og for vårt politiske syn. Fra skattepolitikk og bistandspolitikk, til ulikhet og pandemihåndtering. Alt handler til syvende og sist om hva vi anser som mest rettferdig.
På Vestfrontmøtet «Hva er rettferdighet?» fredag 30. juli møtes Statsminister Erna Solberg og Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre for samtale om begrepet. Betyr ordet det samme for dem, og hvordan oppnår vi et mest mulig rettferdig Norge?
Miljø, populisme og gapestokk
Møtet er kun ett av seks Vestfrontmøter under Olavsfest 2021, og vi er stolte av å kunne presentere et interessant og bredt program med en rekke spennende deltakere.
Lørdag 31. juli kan du for eksempel høre blant andre Thomas Seltzer, Åsa Linderborg og Mimir Kristjánsson diskutere den nye populismebølgen i verdenspolitikken. Moddi, Carsten Jensen og Sara Parkman samtaler om miljø og bærekraft i møtet «Er verden på vippepunktet?» søndag 1. august, mens Trine Skei Grande og Vigdis Hjorth er blant deltakerne som diskuterer konformitet og fordømmelse i sosiale medier i møtet «Den nye gapestokken» mandag 2. august.
Den kvinnelige imamen Sayran Ates og oslo-biskop Kari Veiteberg er dessuten blant deltakerne når vi stiller spørsmålet «Er Gud rettferdig?» torsdag 29. juli.
Hjertet i Olavsfest
Vestfrontmøtet er blitt selve hjertet i Olavsfest. Hver dag, seks dager på rad, fra og med olsok 29. juli, til og med 3. august, samles mennesker på Vestfrontplassen ved Nidarosdomen for å reflektere over spørsmål som angår alle mennesker. Stadig flere sier at det Arendalsuka er blitt for politikken, er Vestfrontmøtet blitt for refleksjonen rundt viktige verdispørsmål i vår tid.
NRK P2 sender alle møtene direkte og i opptak. Under festivalen i 2020 fulgte 250 000 lyttere overføringene fra Vestfrontmøtene.