– En svært god nyhet for privatiststudenter

sonans

Kunnskapsminister Guri Melby bekrefter nå at alle privatister skal få gjennomført sine eksamener, tross coronakrisen.

– At våre studenter og andre privatister får gjennomføre eksamen er en svært gledelig nyhet. Så håper vi på en rask avklaring på når dette blir, sier administrerende direktør Erik Brandt i Sonans Utdanning.

– Dette er veldig viktig for meg og alle andre privatister som skal søke høyere utdanning denne høsten, der eksamen er avgjørende for om man kommer inn eller ikke, sier Imre Odin Sveen, student ved Sonans Utdanning i Fredrikstad.

Les også:  Streiken i Mattilsynet: – En potensiell tragedie

– Jeg har lest hardt og jobbet masse for å forberede meg til eksamen fordi Sonans oppfordret oss til å lese videre, og lærerne har støttet oss digitalt, så jeg føler meg klar, fortsetter studenten.

Sonans har i dag ca. 9 000 studenter som tar videregående utdanning ved 14 skoler rundt om i landet. Da skolene ble pålagt å stenge flyttet Sonans all undervisning fra fysiske klasserom til nett med oppfølging av egen lærer. Nå gjennomføres klasseromsundervisningen digitalt, og lærerne sikrer individuell oppfølging via chat-funksjoner i tillegg til telefon og video.

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

Det har vært en usikker tid med mange spørsmål, men Brandt og Sonans har hele tiden oppfordret studenter til å lese som om eksamen skal gjennomføres.

– Vi heier på våre privatister og er veldig glade for at de får gjennomført eksamen, sier Brandt. 

Samtlige fylker er nå enige om at ingen privatisteksamener avlyses, bekreftet Melbye til NRK  P2 torsdag morgen. En egen arbeidsgruppe har fått i oppgave å finne løsninger for praktisk gjennomføring av eksamen, og målet er at alle privatister skal få gjennomføre eksamen og rekke opptaket til høyere utdanning. 

Les også:  LESERINNLEGG: Det rustes til helsestrid i Nord-Norge

– Privatistene er øverste prioritet, både for meg og for fylkene, sa Melbye videre. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.