Nytt rekordår for Kia

kia

Du ruller stadig flere Kia-biler på bodøveiene. Kia Motors fortsetter veksten i Europa, og økte salget med hele 8,5% i 2017 sammenlignet med 2016.

Nye tall fra ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) viser 472.125 solgte Kia i Europa, og en markedsandel på 3%. Kia vokser mer enn markedet generelt, som ligger på 3.3% økning i 2017.

– 2017 var et år det skjedde veldig mye for Kia, og vi lanserte mange nye modeller. Nye generasjoner av våre populære kompaktbiler Rio og Picanto fikk følge av modeller i helt nye segmenter hvor vi ikke har hatt biler tidligere. Stonic er allerede en viktig volum modell for Kia, og Stinger har imponert både presse og kunder med sitt design og kjøreglede. Elektrifiserte biler er også en viktig og økende del av vår produktportefølje, og vi lanserte to nye Plug-in Hybrider i fjor, sier Michael Cole, Chief Operating Officer for Kia Motors Europe.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Også i Norge omsettes det stadig flere Kia, og 2017 ble et nytt rekordår. Veksten har vært enorm de siste årene, og Kia har gått fra å selge 613 biler i 2009 til nesten 7000 biler i 2017. Det eksakte tallet ble 6784 nye Kia, hvor 2103 av disse var endagsregistrerte Soul Electric fra Tyskland.

– Vi har lagt nok et fantastisk år bak oss. Det har vært et hektisk år med mange nylanseringer, og jeg vil si tusen takk for innsatsen og gratulerer til alle i Kia-nettverket! sier Irene Solstad, Adm.direktør for Kia Bil Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.